Takaaki Nakagami: ‘Blij dat ik 2018 met deze toptijd af kan sluiten’

21
takaaki-nakagami
Takaaki Nakagami - Jerez Test | foto© LCR Honda Team

Takaaki Nakagami noteerde donderdag in Jerez de snelste rondetijd tijdens de allerlaatste MotoGP testdag van 2018. De LCR Honda Idemitsu coureur sloot daarmee 2018 op een spectaculaire wijze af op de Honda RC213V van zijn geblesseerde teamgenoot Cal Crutchlow.

Dat Takaaki Nakgami een begenadigd coureur is dat zal voor velen geen geheim zijn, maar dat de Japanner de laatste MotoGP test in Jerez af zou sluiten met de snelste rondetijd achter zijn naam mag toch wel verrassend genoemd worden.

De LCR Honda Idemitsu coureur was beide dagen van de Jerez Test goed op dreef en na de eerste dag al de derde rondetijd op de klok gezet te hebben werd er donderdag tijdens de tweede en afsluitende testdag een rondetijd van 1’37.945 op de klok gezet. Een tijd die na afloop van de dag niet alleen goed bleek voor de snelste rondetijd van de dag maar tevens de snelste tijd betekende van de laatste tweedaagse MotoGP test van 2018.

Het geheim, Nakagami had tijdens deze test de beschikking over de 2018 Honda RC213V van zijn geblesseerde teamgenoot Cal Crutchlow.

Takaaki Nakagami: “Het was donderdag natuurlijk een geweldige dag en ik ben erg blij dat ik met deze toptijd 2018 af kan sluiten. De tijd was goed, tijdens de tweede dag was ons doel om een hoge 37-er op de klok te zetten en dat hebben we gedaan. Ik ben erg blij met mijn gevoel met deze fiets, we verbeteren met de dag. De rondetijd is van een goed niveau, uiteraard hebben alleen ik en Marc (Marquez) tijdens de tweede dag een 37 gereden. Het is een geweldige manier om het seizoen af te sluiten en nu zal ik me de komende twee manden thuis proberen te ontspannen. Maar ik kijk nu al uit naar het seizoen 2019 en kan niet wachten om in Sepang weer op deze fiets te mogen gaan rijden.”

 

Handige links MotoGP Test Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App