Takaaki Nakagami zag zondagmiddag in Assen zijn hoop op een goede klassering tijdens de MotoGP race van de Motul TT Assen verloren gaan met een vervelende valpartij in de beginfase van de wedstrijd. De LCR Honda IDEMITSU had een goede start, maar werd vervolgens uitgeschakeld door Valentino Rossi en had het geluk dat hij er zonder ernstige verwondingen van af kwam.

Vanaf de achtste startplaats kwam Takaaki Nakagami goed weg en hij leek zich aan te sluiten bij de kopgroep. In de vijfde ronde vocht hij met Valentino Rossi om zijn positie, maar had vervolgens geen schijn van kans toen de Yamaha coureur de controle over de voorkant in bocht 8 verloor, ten val kwam daarbij de Honda van zijn rivaal meenam. Hoewel de Japanner medische hulp nodig had, kwam Taka er grotendeels ongedeerd vanaf hetgeen zorgde voor een zucht van opluchting.

Takaaki Nakagami (DNF): “Het was een ongelukkige dag, we hadden een goede start en ik probeerde de kopgroep te volgen. Daarna vocht ik met Cal (Crutchlow), Jack (Miller) en Valentino (Rossi), en in de vijfde ronde haalde hij (Rossi) me in bocht één en ik pakte hem even later weer terug. In bocht acht probeerde hij me weer in te halen aan de binnenkant, maar ik zag dat hij de controle over de voorkant verloor. Ik kon geen kant meer op en hij nam me mee in zijn val. Het was een ongelukkige valpartij, maar hoewel ik niet 100 procent oké ben, heb ik geen ernstige verwondingen maar het was wel een vervelende valpartij. Ik raakte het hek en ik kan me daardoor niet alles meer alles herinneren wat er gebeurd is. Ik wil de marshals, de medici en al mijn mensen bedanken voor hun hulp.”

 


Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App