Takaaki Nakagami (P1): ‘Ik ben heel trots maar morgen is pas de belangrijke dag’

82
Takaaki Nakagami - Motorland Aragón | foto© LCR Honda Idemitsu

Takaaki Nakagami wist zaterdagmiddag pole position te behalen in de MotoGP klasse op Motorland Aragón. Het is de eerste keer dat de Japanner pole position heeft behaald in de koningsklasse en hij is de eerste Japanner sinds Makoto Tamada in 2004 die dat gered heeft.

Zaterdagmiddag heeft Takaaki Nakagami zijn eerste pole position behaald in de MotoGP klasse. In de tweede kwalificatiesessie was de LCR Honda Idemitsu coureur 0,063 seconde sneller dan Franco Morbidelli en daarmee is hij de eerste Japanner sinds Makoto Tamada die op pole position staat in de MotoGP klasse, zijn landgenoot deed dat voor het laatst in Valencia in 2004.

Na de twee vrije trainingen op vrijdagmiddag bestempelde LCR Honda teamgenoot Cal Crutchlow hem al als de duidelijke favoriet voor de winst op zondag en Nakagami lijkt die rol vooralsnog waar te maken. In alle sessies tot dusver dit weekend was Nakagami eerste of tweede en naast die ene snelle ronde lijkt de Japanner ook over een zeer indrukwekkend en constant tempo te beschikken voor de race. Voor de Honda coureur, die deze week zijn contract verlengde met de Japanse fabrikant, zal het nu zaak zijn om deze vorm mee te nemen naar zondag en zijn eerste MotoGP zege te behalen, of op z’n minst zijn eerste MotoGP podium.

Takaaki Nakagami: “Het is gewoon een geweldig gevoel. Ik wist al dat mijn laatste ronde behoorlijk goed was, ook al was sector 1 niet geweldig want ik zag dat ik daar al een tiende langzamer was. Maar omdat het mijn laatste ronde was ging ik er alsnog goed voor zitten en deed ik mijn uiterste best om in sector twee, drie en vier weer tijd goed te maken. Ik was sneller maar ik wist niet of ik onder de 1’47 was gedoken want er staan geen videoschermen naast de baan, bij het binnenkomen van de pits wist ik dus pas of ik pole position had. Het is een fantastisch gevoel en ik wil dan ook mijn team bedanken voor het harde werk dit weekend. Maar morgen is pas echt de belangrijke dag en we moeten geconcentreerd blijven. Ik ben heel trots op deze pole position maar nu ben ik benieuwd om te zien wat we in de race van morgen kunnen doen.”

De MotoGP coureurs komen zondagochtend eerst nog om 09:50 uur in actie voor de twintig minuten durende warm-up sessie op Motorland Aragón. De race over 23 ronden op het Spaanse circuit gaat al meteen na de Moto3 klasse van start om 13:00 uur in verband met de Formule 1 race in Portugal. Let op: in de nacht van zaterdag op zondag gaat de wintertijd in en wordt de klok een uur naar achteren gezet.

 

Handige links Gran Premio Liqui Moly de Teruel 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App