Takaaki Nakagami (P1): ‘Ik geniet als een kind van iedere ronde met deze machine’

20
Takaaki Nakagami - Motorland Aragón | foto© motogp.com

Takaaki Nakagami sloot de eerste dag van de Gran Premio Liqui Moly de Teruel op Motorland Aragón af als snelste MotoGP coureur. De Japanner verlengde afgelopen week zijn contract met HRC en zal dit weekend op jacht gaan naar zijn eerste podium in de koningsklasse.

Dat je geen MotoGP race hoeft te winnen om mee te doen voor het kampioenschap heeft Joan Mir wel bewezen. Na tien races in 2020 staat de Suzuki coureur aan de leiding in de titelrace maar tot dusver heeft hij nog geen MotoGP race gewonnen. Iets vergelijkbaars geldt voor Takaaki Nakagami. De Japanner is bezig met zijn derde seizoen in de koningsklasse maar tot dusver heeft hij nog niet op het podium gestaan.

Wel is de LCR Honda Idemitsu coureur behoorlijk constant. Nakagami is dit seizoen in alle races nog aan de finish gekomen en zelfs in al die races in de top tien gefinisht. Dus alhoewel hij geen grote puntenaantallen scoort met podium finishes komt de Japanner wel iedere race in de top tien over de finish waardoor hij momenteel slechts 29 punten verwijderd is van Joan Mir met nog vier races te gaan.

Nakagami is het er echter wel mee eens dat het hoog tijd wordt dat hij op het podium gaat finishen, en misschien zelfs meer, en dat dat dit weekend zomaar eens kan gebeuren. Deze week tekende hij een ‘meerjarige’ contract met HRC en zal hij dus de komende jaren nog op een Honda te zien zijn. Belangrijk daarbij is dat hij volgend seizoen dus op de meest recente RC213V zal zitten, en niet zoals dit jaar op het model van het voorgaande seizoen. Het feit dat dit contract getekend is geeft Nakagami in ieder geval een gevoel van rust en naar eigen zeggen maakt hem dat ook sneller op de baan.

Takaaki Nakagami: “We begonnen aan FP1 zoals we afgelopen zondag in de race zijn geëindigd. We hebben niets veranderd, we zijn gewoon blijven rijden. De pace was meteen vanaf de eerste vrije training goed en ik ben heel blij om dat te zien. Het is belangrijk om dit vast te houden tot zondag. Het lijkt erop dat we momenteel op de juiste weg zijn en daar ben ik heel blij mee.

In FP2 waaide het behoorlijk hard maar zelfs daarmee wisten we prima om te gaan. De pace bleef goed met de medium-compound band en aan het einde staken we een soft-compound band. Het waren maar twee ronden maar de tijd was heel goed. Ik heb het idee dat we morgen op een aantal plaatsen nog wel iets kunnen verbeteren, met name op het gebied van de elektronica. Wat betreft de racesnelheid was het goed, maar in de kwalificatiemodus kunnen we nog wel iets verbeteren. Zoals altijd zijn de Suzuki’s, Yamaha’s en ook Jack Miller heel sterk, hen moeten we zeker niet vergeten. De eerste over tweede rij zou al een goed resultaat zijn voor de race.

Ik heb al voorafgaand aan meerdere race weekenden gezegd dat ik mijn eerste podium wil halen maar dat is helaas nog steeds niet gebeurd. Aan de andere kant, als je naar het kampioenschap kijkt kun je zien dat ik niet ver van de top verwijderd ben, ik doe nog volledig mee. Dit seizoen is het heel belangrijk om constant te zijn. Ik ben tot nu toe heel tevreden met onze resultaten maar we moeten nog die extra stap maken. Ik geloof erin dat het resultaat met dit team vanzelf gaat komen. Vooral dit weekend heb ik er vertrouwen in. Gisteren hebben we aangekondigd dat mijn contract verlengd is en nu kan ik volledig met een vrije geest rijden, ik hoef daar niet meer over na te denken. Geen stress, ik geniet nu echt als een kind van iedere ronde met deze machine. Het ziet er momenteel goed uit en het wordt tijd dat we laten zien dat het mogelijk is om op het podium te finishen.”

Zaterdagochtend komen de MotoGP coureurs eerst nog om 10:55 uur in actie voor de 45-minuten durende derde vrije training op Motorland Aragón. Om 14:10 uur gaat de halfuur durende vierde vrije training van start met aansluitend beide kwalificatiesessies.

 

Handige links Gran Premio Liqui Moly de Teruel 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App