Takaaki Nakagami (P2): ‘Mijn prioriteit is het podium in de race’

36
takaaki-nakagami
Takaaki Nakagami | foto© LCR Honda Team

Takaaki Nakagami is de laatste tijd uitstekend op dreef. De LCR Honda Idemitsu coureur bevestigde dit zaterdagmiddag met een sterk gereden kwalificatie waarin hij op een haar na de MotoGP pole mistte. Met een tweede startplaats voor de race van zondag behaalde de Japanner echter wel zijn beste kwalificatieresultaat tot nu toe in de koningsklasse.

Takaaki Nakagami is dit weekend op de Red Bull Ring in uitstekende vorm. De Japanner, die in de eerste Grand Prix weekenden van dit seizoen al constant een flinke progressie heeft laten zien, zag zijn sterke optredens van de afgelopen weken zaterdagmiddag in de kwalificatie beloond worden met een verdienstelijke tweede startplaats, zijn allereerste frontrow start tot nu toe in de koningsklasse.

Met nog vijf minuten te gaan in Q2 voerde de Japanner de lijst nog aan en leek hij voor een daverende verrassing te gaan zorgen. In de slotfase kwam Pol Espargaró nog langszij die daarmee zijn eigen, maar ook voor KTM, eerste MotoGP pole wist te scoren.

Een blije Nakagami kon zijn geluk dan ook niet op tijdens de media debrief, maar de Japanner zou de Japanner niet zijn als hij zijn vizier al weer gericht heeft staan op de race van zondag, een race waarin hij vastberaden is mee te strijden voor een podiumklassering.

Takaaki Nakagami: “Natuurlijk, ik ben erg blij met hoe het vandaag is gegaan. Helemaal omdat dit de eerste keer is dat ik me op de eerste startrij heb weten te kwalificeren in de MotoGP klasse. Het was echt close, en ik zat heel dicht bij de pole, maar hoe dan ook, ik had niet verwacht om hier mee te kunnen doen voor pole-position. Ik heb me tot nu toe het hele weekend erg goed gevoeld en het is erg goed om voor de race van morgen op de eerste startrij te staan. Maar de race wordt een ander verhaal, maar hoe dan ook we zijn er klaar voor. Ik heb er alle vertrouwen in om voor het podium te vechten en als we de kans krijgen om voor de overwinning te strijden, waarom niet? Maar de eerste prioriteit is om te proberen morgen op het podium te komen. Dus we blijven zo doorgaan en duimen.”

De MotoGP race op de Red Bull Ring gaat zondagmiddag om 14:00 uur van start.

 

Handige links BMW M Grand Prix of Styria 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App