Takaaki Nakagami (P2): ‘We zitten er goed bij maar er is zeker nog potentie’

90

Takaaki Nakagami sloot de eerste dag van de Grand Prix van Valencia op het Circuit Ricardo Tormo als tweede af in de MotoGP klasse. De Japanner was in FP1 nog het snelst en ook in de middag reed hij een hoog tempo, alhoewel het gevoel met de soft-compound achterband niet helemaal goed was.

Tot dusver dit seizoen hebben we gezien dat Takaaki Nakagami, in het geval dat er twee achtereenvolgende raceweekenden zijn op hetzelfde circuit, vaak in het tweede weekend nog een flinke stap weet te maken.

Het afgelopen weekend in Valencia was al heel goed voor de Japanner met een derde startplaats en uiteindelijk een vierde plaats in de race. Met die gedachte zou de LCR Honda Idemitsu coureur dit weekend dan eindelijk zijn eerste podiumfinish kunnen behalen.

De eerste dag van de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana begon in ieder geval goed voor Nakagami aangezien hij in FP1 de snelste coureur was. De tweede vrije training sloot hij af met een 1’30.713 wat goed was voor de tweede plaats achter Jack Miller. Ook werd officieel bekendgemaakt wat huidig LCR Honda teamgenoot Cal Crutchlow in 2021 gaat doen. De Brit wordt de officiële testrijder van het Yamaha MotoGP project.

Takaaki Nakagami: “Vandaag was zeker een goede start van het weekend, het gevoel met de machine is heel goed. Je weet nooit precies welke stappen andere coureurs nog kunnen maken van vandaag naar morgen dus we moeten blijven pushen. Onze snelheid is momenteel goed maar we moeten hier en daar nog wat verbeteren. Ik gebruikte vandaag voor het eerst de soft-compound achterband en de eerste indruk was niet zo best. Voor ons was deze te zacht en ik kon niet precies zeggen of we hier nou het beste uit konden halen. Hierdoor besloten we om in de laatste minuten van FP2 nog een medium-compound achterband te monteren en daar wist ik precies dezelfde rondetijd mee te rijden, het is momenteel dus nog lastig te zeggen. We zullen ons aan moeten passen, het zal in ieder geval niet onze keuze worden voor de race. We zitten er in ieder geval goed bij maar er is zeker nog potentie.

Het is jammer dat Cal [Crutchlow] ons gaat verlaten. Het is zijn keuze geweest om testrijder te worden. Het is een heel aardig persoon en ik vond het altijd prettig om met hem in dezelfde box te zitten. Zijn rijstijl is altijd bijzonder, op TV lijkt het alsof hij heel agressief is maar eigenlijk is zijn rijstijl juist behoorlijk gevoelig en precies. Ik kijk altijd naar zijn data, vooral in het gedeelte van het accelereren uit de bocht.

Vooral in mijn eerste jaar heeft hij mij veel geholpen, dat heb ik verder nog niet ergens anders gezien. In mijn eerste jaar kon ik hem zelfs regelmatig volgen en deed hij zijn best om mij te helpen, maar sinds vorig seizoen gebeurde dat niet meer! Ik vind het jammer dat hij Honda verlaat maar ik wens hem het beste voor de toekomst.”

Zaterdagochtend om 10:55 uur komen de MotoGP coureurs weer in actie op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia voor de derde vrije training. Met voorspelling dat het droog blijft zal in die sessie waarschijnlijk worden beslist welke tien coureurs rechtstreeks door kunnen naar Q2 in de middag. Om 14:10 uur gaat de halfuur durende vierde vrije training van start met aansluitend beide kwalificatiesessies.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App