Takaaki Nakagami (P3): ‘Gelukkig kunnen we de data van Marc Márquez gebruiken’

374
Takaaki Nakagami - Circuit Ricardo Tormo | foto© motogp.com

Takaaki Nakagami kwalificeerde zich zaterdagmiddag als derde in de MotoGP klasse op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. Vanwege een crash in de slotfase kwam die derde plaats enigszins als een verrassing voor de Japanner.

Na de teleurstelling van twee weken geleden op Motorland Aragón, toen Takaaki Nakagami vanaf pole position al in de eerste ronde hard ten val kwam terwijl hij aan de leiding reed, zal de Japanner erop gebrand zijn om nu eindelijk zijn eerste podiumfinish te behalen in de MotoGP klasse.

Twee weken geleden was Nakagami al voorafgaand aan de race de grote favoriet en er werd van hem verwacht dat hij vanaf pole position niet alleen zijn eerste podium in de koningsklasse zou halen maar ook meteen zou kunnen winnen. Helaas ging het voor de Japanner al na vijf bochten mis, terwijl hij aan de leiding reed ging hij hard onderuit en kwam zijn race al na zo’n dertig seconden ten einde. Na afloop gaf Nakagami toe dat de druk hem teveel was geworden en hij vol spanning op zijn Honda zat.

Inmiddels zijn we twee weken verder en heeft de LCR Honda Idemitsu coureur het wederom voor elkaar gekregen om op de eerste startrij te staan. In de verraderlijke omstandigheden op het Circuit Ricardo Tormo, waarbij het asfalt nog aan het opdrogen was en er nog veel natte plekken te zien waren, wist de Japanner zich als derde te kwalificeren. In de slotfase van de sessie ging het nog mis in bocht 14 (Curva Adrián Campos) en kwam hij ten val. Gelukkig voor de Japanner was zijn rondetijd al goed genoeg voor de derde plaats op de grid en zal hij er zondagmiddag opnieuw alles aan doen om die eerste podiumfinish in de MotoGP klasse te behalen.

Takaaki Nakagami: “In Aragón was het een compleet ander verhaal. Dat was een ander circuit en vooral met andere omstandigheden. Het is goed om te weten dat we dit weekend tot dusver in alle omstandigheden sterk zijn en ik ben heel blij om voor de tweede keer achter elkaar op de eerste startrij te staan. Ik was wel een beetje verrast met deze P3. Met nog vijf minuten te gaan wist ik dat ik op dat moment de pole in handen had maar ik crashte in de laatste bocht, ik dacht ‘Game Over’. In deze omstandigheden is het cruciaal dat je tot de laatste seconden blijft rijden omdat de baan dan steeds beter wordt en de rondetijden steeds scherper worden. Vanwege de crash verwachtte ik niet om nog op de eerste rij te staan maar het is een mooie verrassing en ik ben er heel blij mee.

Het gaat morgen wel lastig worden want we hebben natuurlijk niet echt data op een droge baan, het kan nog wel eens verrassend morgen. We gaan ons best doen en hopelijk is de warm-up sessie droog zodat we in ieder geval een klein beetje informatie hebben over de banden. Gelukkig heb ik wel data van Marc [Márquez] van afgelopen jaar en hij won de race op de machine waar ik mee rijd dus dat kunnen we in ieder geval gebruiken.”

De coureurs komen zondagochtend eerst nog in actie voor de twintig minuten durende warm-up sessie om 10:00 uur. Deze zal van groter belang zijn dan gebruikelijk aangezien de voorspellingen zijn dat het de hele dag droog blijft en de coureurs dus pas voor het eerst dit weekend rijtijd hebben op een volledig droge baan. De race over 27 ronden gaat om 14:00 uur van start.

 

Handige links Gran Premio de Europa 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App