Takaaki Nakagami: Succesvolle schouderoperatie

27
takaaki-nakagami
Takaaki Nakagami (l) en Doctor Hiroyuki Sugaya (r) | foto© LCR Honda

LCR Honda Idemitsu coureur Takaaki Nakagami heeft dinsdag een succesvolle operatie aan zijn geblesseerde rechterschouder ondergaan. De Japanner besloot onlangs om de laatste drie Grand Prix weekenden van het seizoen aan zich voorbij te laten vanwege een vervelende schouderblessure en zich te laten opereren om zo volledig fit aan het 2020 MotoGP seizoen te kunnen beginnen.

Takaaki Nakagami werd dinsdag in zijn geboorteland in het Funabashi Orthopedic Surgical Hospital geopereerd door dokter Hiroyuki Sugaya. De chirurg was na afloop tevreden over het verloop van de operatie waarbij het nodige kraakbeen werd verwijderd om zo de mobiliteit van de schouder te verbeteren.

Takaaki Nakagami: “Gisteren werd ik geopereerd en de chirurg heeft me laten weten dat het een succes was. Ik ben Dokter Sugaya echt dankbaar. Ik begin met fysiotherapie zodra het kan en waardoor ik hopelijk zo snel als mogelijk weer fit en gezond ben. Ik wil IDEMITSU, HRC en LCR bedanken voor hun begrip voor mijn beslissing en hun steun. Ik kan niet wachten om terug te zijn voor de Sepang-test in februari 2020.”

De plaats van Nakagami tijdens de laatste drie Grand Prix weekenden van dit seizoen wordt ingenomen door de Fransman Johann Zarco.

 

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App