Voormalig Grand Prix coureur Yuki Takahashi zal volgend weekend tijdens de Spaanse WorldSBK ronde op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto de vervanger zijn van Leon Camier binnen het Moriwaki Althea Honda Team. De Brit is nog niet volledig hersteld van zijn opgelopen blessures als gevolg van een crash tijdens de Superpole op Imola. 

Drie weken geleden kwam Leon Camier tijdens de Superpole sessie op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola ten val en werd daarbij geraakt door Sandro Cortese. Met name de schouder van de Britse coureur werd hierbij flink beschadigd en hij liet dan ook de rest van het weekend in Italië aan zich voorbijgaan.

Deze week was de Brit nog niet voldoende hersteld voor de tweedaagse WorldSBK test op het Misano World Circuit in Italië waar bijna alle WorldSBK teams, waaronder Ten Kata Yamaha voor hun eerste test, aanwezig waren. Tijdens deze test werd de Japanse JSB1000 Superbike coureur Yuki Takahashi gehaald om het nodige testwerk te verrichten, mede omdat zijn landgenoot Ryuchi Kiyonari ook in de lappenmand zit. Hij liep meerdere blessures op tijdens een test voor de Suzuka 8H maar zal er in Jerez weer bij zijn.

Leon Camier: “Natuurlijk ben ik erg teleurgesteld dat ik de test in Misano en het raceweekend in Spanje aan me voorbij moet laten gaan en daardoor ook de kans mis om de setup van onze machine te verbeteren en verdere vooruitgang te boeken. Hoe dan ook, dit is waar we nu staan en we moeten het accepteren. Vooral omdat het schoudergewricht complex is en het is normaal dat een gewrichtsblessure veel tijd nodig heeft om te herstellen. Mijn herstel gaat voorspoedig en loopt volgens schema. De pijn wordt geleidelijk aan minder en ik kan me steeds meer bewegen. We gaan kijken hoe het ervoor staat voorafgaand aan het raceweekend in Misano.(21-23 juni)”

Het WorldSBK raceweekend in Jerez is volgend weekend van 7 tot en met 9 juni.