Takumi Takahashi zal in 2020 als vaste coureur van start gaan in het FIM Superbike World Championship. De 29-jarige Japanner gaat uitkomen voor het Honda Mie Racing Team.

Takumi Takahashi werd lange tijd genoemd als één van de coureurs voor het nieuwe in 2020 debuterende Honda World Superbike project. Honda koos echter voor Alvaro Bautista en Leon Haslam waardoor de Japanner buiten de boot leek te gaan vallen.

Niets is minder waar, Takahashi zal toch aan start verschijnen in het FIM Superbike Championship. Honda zal in 2020 namelijk niet alleen met de twee genoemde coureurs en het officiële fabrieksteam van start gaan maar ook het Honda Mie Racing Team van machines voorzien.

Takahashi was de afgelopen jaren succesvol in het All-Japan Road Racing Championship waar hij in 2017 de titel won in de Japanse Superbike klasse, het seizoen waarin hij ook met het Red Bull Ten Kate Honda-team als invaller debuteerde in het WorldSBK. Dit seizoen eindigde de 29-jarige Japanner als tweede in het Japanse Superbike kampioenschap en was hij een aantal races actief in het WorldSBK als vervanger van de geblesseerde Leon Camier.

Takahashi is de eerste coureur die door het team bevestigd is, de tweede coureur zal binnenkort bekend gemaakt worden.

 

Handige links Motul Qatar Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App