Op zondagochtend waren het Roberto Tamburini (STK1000), Manuel González (WorldSSP300), Sandro Cortese (WorldSSP) en Jonathan Rea (WorldSBK) die in hun warm-up sessies op Magny-Cours de snelste rondetijden wisten te rijden. Michael van der Mark noteerde de achtste tijd. 

Zondagochtend werden eerst de vier warm-up sessies verreden op het Circuit de Nevers Magny-Cours voorafgaand aan de races later op de dag. Zoals de afgelopen dagen was het een frisse start van de dag maar was de zon zeer actief aanwezig.

STK1000
In het weekend waarin de allerlaatste Superstock 1000 race ooit wordt gereden was het Roberto Tamburini die op zondagochtend in de warm-up het snelst was met een 1’40.219 voor Markus Reiterberger en Federico Sandi. Daarachter stonden Maximilian Scheib, Florian Marino, Luca Vitali, Eric Vionnet, Luca Salvadori, Thiago Alberto en Jan Bühn in de top tien.

Reiterberger is de favoriet voor de titel met 18 punten voorsprong op Tamburini en 19 punten op Maximilian Scheib in de allesbeslissende en laatste STK1000 race ooit. Deze gaat om 11:40 uur van start.

WorldSSP300
Ook in de World Supersport 300 wordt vandaag beslist wie het kampioenschap in de wacht zal slepen. Ana Carrasco is koploper met 90 punten voor Nederlander Scott Deroue met 80. Mika Perez is ook nog kanshebber met 72 punten met Luca Grünwald als outsider met 68 punten. Als Deroue de wedstrijd weet te winnen moet Carrasco minimaal derde finishen.

Manuel González noteerde met een 1’55.500 de snelste rondetijd voor Enzo de la Vega en Robert Schotman. Daarachter stonden Tom Edwards, Mika Perez, Maria Herrera, Scott Deroue, Dorren Loureiro, Luca Grünwald en Walid Khan in de top tien geklasseerd. De jarige Glenn van Straalen kwam naar de 22e tijd, Victor Steeman naar de 23e, Dennis Koopman naar de 29e, en Ryan Vos naar de 38e.

De race gaat om 12:40 uur van start.

WorldSSP
Vervolgens waren het de World Supersport coureurs die hun vijftien minuten durende warm-up verreden waarbij leider in het kampioenschap Sandro Cortese met een 1’41.407 de snelste rondetijd reed voor Jules Cluzel en Federico Caricasulo. Daarachter waren het Randy Krummenacher, Corentin Perolari, Thomas Gradinger, Raffaele de Rosa, Héctor Barberá, Thomas Gradinger en Hannes Soomer in de top tien.

Rob Hartog, die vanmiddag de European Supersport titel kan behalen, noteerde de 14e rondetijd, Wayne Tessels de 16e, Kevin van Leuven de 20e en Jaimie van Sikkelerus de 25e.

Verdedigend kampioen en thuisrijder Lucas Mahias kwam nog hard ten val. Hijzelf bleef relatief ongedeerd maar zijn Yamaha YZF-R6 liep flinke schade op.

De race zal om 13:45 uur van start gaan.

WorldSBK
De laatste warm-up werd verreden door de World Superbike coureurs. Het was kersverse viervoudig wereldkampioen en winnaar van race 1 Jonathan Rea die opnieuw het snelst was met een 1’36.824 voor teamgenoot Tom Sykes en Marco Melandri. Daarachter stonden Alex Lowes, Eugene Laverty, Lorenzo Savadori, Xavi Fóres, Nederlander Michael van der Mark, Toprak Razgatlioglu en thuisrijder Loris Baz in de top tien.

De lichten voor race 2 gaan om 15:15 uur uit.

Handige links Acerbis French  Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App