Tarran Mackenzie ook in 2022 met McAMS Yamaha op BSB-titeljacht

976
tarran-mackenzie
Tarran Mackenzie | foto© McAMS Yamaha

Tarran Mackenzie heeft zijn contract met het McAMS Yamaha-team met een jaar verlengd en zal in 2022 zijn British Superbike Championship titel verdedigen met de nummer één-plaat.

Tarran Mackenzie claimde afgelopen seizoen de British Superbike Championship titel na tien overwinningen en nog eens negen podiumplaatsen. De afgelopen tijd werd de Brit veelvuldig in verband gebracht met een overstap naar het FIM Superbike World Championship, maar inmiddels heeft Mackenzie besloten om het contract met zijn huidige team te verlengen en in 2022 te proberen het succes van zijn vader Niall te evenaren door voor het tweede seizoen op rij de titel binnen te halen.

Tarran Mackenzie: “Het wordt mijn eerste keer om vanuit deze positie aan een seizoen te beginnen, dus het is weer een nieuwe ervaring en een andere manier om het jaar te beginnen – ik kijk er echt naar uit! Het wordt mijn vijfde jaar bij McAMS, wat geweldig is en het is fantastisch om terug te zijn bij Steve en komend seizoen met exact dezelfde crew te gaan werken. Het ziet er naar uit dat de Yamaha ook voor volgend jaar een goede stap voorwaarts zal maken. Het wordt iets speciaals om met de nummer één plaat te rijden. We moesten er laatst om lachen, want in 2022 is het precies 25 jaar geleden dat mijn vader zijn titel verdedigde en daarna zijn tweede titel won, dus die 25 jaar geschiedenis is er nog steeds voor mij!
Ik wil heel Raceways Yamaha, Steve Rodgers, iedereen bij McAMS en het hele team bedanken, want we hebben een geweldig jaar gehad en mijn droom is uitgekomen. Om volgend seizoen weer met hen te mogen rijden maakt dat ik me erg gelukkig voel en ik ben dankbaar dat we samen de titel kunnen verdedigen.”

Shane Byrne was in 2017 de laatste coureur in het Bennetts British Superbike Championship die zijn titel met succes wist te verdedigen en twee keer achtereen kampioen wist te worden in de koningsklasse van het prestigieuze Britse wegracekampioenschap.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter