Tatay, Di Giannantonio en Viñales het snelst tijdens warm-up sessies in Jerez

0
maverick-vinales
Maverick Viñales | foto© motogp.com

Carlos Tatay (Moto3), Fabio Di Giannantonio (Moto2) en Maverick Viñales (MotoGP) noteerden zondagochtend in Jerez de snelste rondetijden tijdens de warm-up sessies van de Gran Premio Red Bull de España. Het 

Zondagochtend om 08:20 uur openden de Moto3 coureurs op een nog fris (rond de 10 graden) maar wel zonnig Circuito de Jerez-Angel Nieto de wedstrijddag van de Gran Premio Red Bull de España met hun 20 minuten durende warm-up sessie, de eerste van de drie warm-up sessies tijdens deze dag.

Moto3
Het was Carlos Tatay die na afloop met een snelste ronde van 1’46.514 de tijdlijst aanvoerde voor Darryn Binder, Pedro Acosta, Romano Fenati en Deniz Oncu die in deze sessie de top vijf completeerde.

Moto2
In deze door een rode vlag onderbroken sessie – Celestino Vietti kwam in bocht zeven ten val waarbij de airfences lek raakten en vervangen moesten worden – was het Fabio Di Giannantonio die met een snelste rondetijd van 1’41.430 de tijdlijst aanvoerde voor Sam Lowes, Aron Canet, Augusto Fernandez en Remy Gardner.

Bo Bendsneyder – die zich maandag in Barcelona zal melden voor een behandeling aan zijn onderarm blessure – sloot de warm-up sessie af met de twintigste rondetijd achter zijn naam.

MotoGP
Na de vele crashes in de Moto2 klasse zagen we een groot aantal MotoGP coureurs in de warm-up sessie met een zachte voorband naar buiten gaan. Het hielp een aantal coureurs niet om onder de frisse temperaturen beiden banden aan het asfalt te houden. Zo zagen we o.a. Iker Lecuona, Pol Espargaró en Marc Marquez niet, zijn gingen er tijdens de sessie alle drie hard af over de voorkant.

Aan het eind was het Maverick Viñales die met een snelste rondetijd van 1’37.642 de lijst aanvoerde voor Johann Zarco, de later vandaag vanaf de pole vertrekkende Fabio Quartararo, Brad Binder en Joan Mir.

De zesde rondetijd in deze sessie kwam op naam van Franco Morbidelli gevolgd door Enea Bastianini, Francesco Bagnaia, Aleix Espargaró en Aleix Marquez.

Let op: Vanwege de rode vlag situatie is er een nieuw tijdschema, deze is te vinden in de link onderaan dit artikel.

Racesport.nl Liveblog
Voor een uitgebreider verslag en meer details van de zondag verreden warm-up sessies en races van de Gran Premio Red Bull de España verwijzen we jullie naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag

Handige links Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter