Tatay pakt Red Bull Rookies pole in Assen, Van den Goorbergh 13e

28
Zonta van den Goorbergh - TT Circuit Assen | foto© Jan Timmerman

Carlos Tatay heeft vrijdagmiddag pole position behaald in de Red Bull MotoGP Rookies Cup op het TT Circuit Assen. De Spanjaard was bijna een halve seconde sneller dan Pedro Acosta en de Belg Barry Baltus op de tweede en derde plaats, Nederlander Zonta van den Goorbergh reed een keurige dertiende tijd.

De laatste sessie die vrijdagmiddag op het TT Circuit Assen werd gereden was de kwalificatiesessie voor de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Na een eerste vrije training in het begin van de middag en na de Moto2 vrije training een tweede vrije training, ging aan het eind van de middag de 25 minuten durende kwalificatiesessie van start voor de coureurs in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. De zon scheen nog steeds fel en het was behoorlijk warm op het Drentse circuit.

Carlos Tatay wist in deze sessie met een 1’44.914 de snelste rondetijd te rijden en daarmee pole position in de wacht te slepen. De jonge Spanjaard is op dit moment ruimschoots leider in het kampioenschap dankzij twee keer winst en een tweede plaats op Mugello en Jerez, ook reed hij twee weken geleden mee als wild-card tijdens de Grand Prix van Catalunya.

Pedro Acosta kwalificeerde zich als tweede met de Belgische coureur Barry Baltus daarachter op de derde plaats. De vierde tijd kwam op naam van Jason Dupasquier voor Haruki Noguchi en Billy van Eerde, daarachter maakten Max Cook, Marcos Uriarte, David Salvador en Yuki Kunii de top tien compleet. Nederlander Zonta van den Goorbergh reed een verdienstelijke dertiende rondetijd in de kwalificatiesessie ondanks een crash in de tweede vrije training.

Na afloop van de kwalificatie zochten we Zonta op en vertelde hij ons hoe zijn dag verlopen is.

De eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup race op het TT Circuit Assen gaat zaterdagmiddag om 16:30 uur van start met race 2 zondagmiddag om 15:30 uur.

 

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App