Tatsuki Suzuki winnaar Moto3 race Gran Premio Red Bull de Andalucía

310
tatsuki-suzuki
Tatsuki Suzuki - Jerez | foto© motogp.com

Tatsuki Suzuki heeft zondagochtend in Jerez de Moto3 race van de Gran Premio Red Bull de Andalucía op zijn naam geschreven. De vanaf de pole vertrokken Japanner kwam als winnaar over de finish voor de Brit John McPhee en de Italiaan Celestino Vietti.

Op een warm Circuito de Jerez – Ángel Nieto begonnen de Moto3 coureurs om 11:00 uur aan hun race van de Gran Premio Red Bull de Andalucía. In een wedstrijd waar zowel de nummers één en twee in de tussenstand van het kampioenschap (Albert Arenas en Ai Ogura) beiden ten val kwamen was het na 22 ronden de van pole vertrokken Tatsuki Suzuki die als eerste de finish passeerde. De Japanner wist in een spannende slotfase van de race op de finish John McPhee en Celestino Vietti achter zich te houden.

Jeremy Alcoba kwam als vierde over de finish maar de Spanjaard kreeg een tijdstraf van drie seconden aan zijn broek. Door deze penalty ging de vierde plaats naar Darryn Binder gevolgd door Gabriel Rodrigo, Raul Fernandez en Alcoba.

Sergio Garcia passeerde als achtste de finish terwijl de laatste twee plaatsen binnen de top tien een prooi werden voor respectievelijk Ryusei Yamanaka en Tony Arbolino.

Tussenstand kampioenschap
In de tussenstand van het kampioenschap blijft Arenas ondanks zijn DNF met 50 gescoorde WK punten de lijst aanvoeren. Suzuki bezet met 44 punten de tweede plaats terwijl McPhee na drie races met 40 gescoorde punten de derde plaats inneemt.

Meer details van de race zijn te vinden in het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag.