Team Edwin Ott motoren weer van start

466
nick-vlaar
Nick Vlaar | foto© Erik de Ruijter

Het race seizoen is voor Edwin Ott motoren weer begonnen en wel afgelopen weekend op het TT Circuit Assen. Er mocht nog geen wedstrijd worden verreden i.v.m. de Corona maatregelen. Dus op de vrijdag werd er 5 keer getraind en op de zaterdag 2 trainingen en een Masterclass (race simulatie).

Hieronder de ervaringen van de coureurs,

Selwin Hamden IDC Supersport #14: “Vrijdag 9 april was het dan eindelijk zover, de eerste training van dit jaar kon eindelijk beginnen na een lange winterstop. Dit weekend was het belangrijk om weer een goed en vertrouwt gevoel met de motor te krijgen. Vrijdag heb ik 1 droge sessie kunnen rijden en 2 natte. De eerste meters voelde al gelijk goed aan in beide omstandigheden. Het was zaterdag wederom koud en er stond meer wind dan vrijdag.  Op de planning stonden 3 trainingen en de laatste met een startprocedure erbij. Beide trainingen rustig opgebouwd en een mooi ritme kunnen creëren. Het gevoel met de motor werd elke ronde beter en kan zeker stellen dat we een succesvolle eerste test gehad hebben en er veel verbetering aan zal komen. We weten aan welke punten gewerkt moet worden ,dus kan niet wachten op de eerste wedstrijd.Ook hebben we voor het eerst geprobeerd te livestreamen via YouTube, elke wedstrijd zal te bekijken zijn via selwinracing.nl/live”

Nick Vlaar IDC Superbikes #98: “Vrijdag 9 april was het dan eindelijk zover, de eerste 2021 meters op de motor. Er waren twee flink koude dagen voorspeld met temperaturen rond de 7˚C. Naast de lage buitentemperatuur was de asfalttemperatuur minstens net zo koud. Met deze lage temperaturen is het erg belangrijk maar ook een flinke uitdaging om de banden op temperatuur te krijgen en te houden. Edwin Ott heeft deze winter een aantal belangrijke verbeteringen toegepast aan de motor, die we op vrijdag en zaterdag wilden testen. Gezien de lage temperaturen was het vinden van de perfecte afstelling nog niet het meest belangrijk. Door de kou was het gevoel snel weg en is het moeilijk een duidelijke status te geven anders dan dat het nieuwe pak goed zat en dat ik een goed gevoel op de motor had. Op zaterdag reden wij twee trainingen met als afsluiter een simulatie race. Jammer genoeg vielen er voor deze racesimulatie regendruppels waardoor het geen zin had om deze te rijden. Het weer en de Coronamaatregelen hebben dit eerste weekend jammer genoeg roet in het eten gegooid. Ondanks dat hebben wij wel weer de eerste meters kunnen maken en alles kunnen testen zodat we klaar zijn voor het seizoen. Maandag 3 mei zal ik voor de derde trainingsdag op de motor stappen op het TT-circuit. Daardoor gevolgd op 7 en 8 mei staat de eerstvolgende race op het programma. Deze race is nog onder voorbehoud dus hopelijk mag deze doorgaan met de dan geldende maatregelen”Het team hoopt op zaterdag 8 mei de eerste echte wedstrijden te rijden op Assen, als de corona maatregelen het toestaan, anders gaan we weer extra trainen om de meters in de benen te krijgen.

Karin Ott: “Op het You-Tube kanaal van OSU-TV staat een documentaire van ons team. Heel leuk om te kijken, hoe het er bij ons toegaat.”

Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]

Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter