Team Freudenberg KTM: Victor Steeman out, Christian Stange in

152
christian-stange
Carsten Freudenberg (l) en Christian Stange | foto© Team Freudenberg KTM

Team Freudenberg KTM heeft Christian Stange aangetrokken als vervanger van de onlangs bij het team vertrokken Victor Steeman. De voormalig WorldSSP 600 coureur zal in 2020 samen met Jan-Ole Jähnig, Max Kappler en Oliver König in 2020 de kleuren van Team Freudenberg KTM verdedigen in het FIM Supersport 300 World Championship.

Victor Steeman tekende een aantal maanden terug in september al een nieuwe overeenkomst met Team Freudenberg KTM om ook in 2020 op de KTM RC 390 R van start te gaan in het FIM Supersport 300 World Championship. Onlangs kwam er echter een kink in de kabel waarna het Duitse team en de Nederlandse coureur besloten om het contract te ontbinden.

Team Freudenberg KTM moest na het vertrek van de Nederlander op zoek naar een vervanger, het liefst een vervanger van het kaliber Steeman met ervaring op WK-niveau. De zoektocht is naar nu bekend is geworden geslaagd want het Duitse team heeft overeenstemming weten te bereiken met Christian Stange, de Duitser die sinds 2018 actief is als coureur in het FIM Supersport World Championship.

Een opvallende keus dus, Stange keer hiermee immers na twee seizoen uit te zijn gekomen op een 600cc machine terug naar de lichtste klasse van het World Superbike Championship.

Naast Stange zullen ook de Duitsers Jan-Ole Jähnig, Max Kappler en de Tsjech Oliver König in2020 in de kleuren van Team Freudenberg KTM aan de start verschijnen in het FIM Supersport 300 World Championshoip.

Victor Steeman
Op dit moment is het officieel nog niet bekend waar Victor Steeman, na de breuk met Team Freudenberg KTM, in 2020 zijn carrière voort zal zetten. De kans dat de coureur uit het Gelderse Lathum komend seizoen opnieuw van start zal gaan in het FIM Supersport 300 World Championship is gezien de ontstane situatie erg klein, een overstap naar de Supersport 600 klasse van het IDM lijkt waarschijnlijker.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App