Rob Hartog gaat komend weekend voor een mooi resultaat in de World Supersport wedstrijd op Portimão, een circuit waar hij graag komt. De coureur van Team Hartog – Against Cancer heeft daarnaast zijn zinnen gezet op de titel in het EK en met nog twee wedstrijden gaan is de race in Portugal dan ook zeer belangrijk voor dit kampioenschap.

De zomerstop van ruim twee maanden voor Team Hartog werd afgelopen weekend beëindigd met een gastoptreden in de IDM Supersport op Assen. Nu staat de volgende WK-wedstrijd voor de deur in Portimão. Een belangrijke wedstrijd voor Rob Hartog, want met nog twee wedstrijden te gaan in de FIM Europe Supersport Cup verdedigt de coureur op zijn Kawasaki ZX-6R met Front Row Components en BO Motor Oil een voorsprong van zestien punten in het klassement. De grootste concurrent Eemeli Lathi is helaas in Portugal afwezig vanwege een blessure en we wensen hem namens Team Hartog dan ook veel beterschap.

Hartog komt graag op het circuit van Portimão en heeft er in het verleden goede resultaten neergezet, zo werd de Abbekerker vorig jaar tiende op het Portugese circuit. Voor de laatste twee World Supersport wedstrijden van het seizoen is er tevens een nieuw motorblok klaargemaakt door Technomotion uit Breezand. Joeri Woudenberg en Nick Zuurbier hebben de laatste maanden hard gewerkt en veel tijd geinvesteerd om een snel blok te prepareren. De eerste resultaten zijn hoopgevend en geven veel vertrouwen voor een mooi resultaat on-track aankomend weekend in Portugal.

Rob Hartog:‘We hebben afgelopen weekend een goed ritme kunnen opdoen tijdens het IDM in Assen. Na twee maanden niet op deze motor te hebben gezeten was het erg prettig om weer wat kilometers te kunnen maken. Daarnaast gaan we van start met een nieuw motorblok van Technomotion, wat hoopgevend is. Ik hoop dat dit wat extra’s gaat brengen in Portimão. We staan er goed voor in het kampioenschap. Het is zonde dat Eemeli (Lathi) er niet bij is, zo wil je eigenlijk niet de strijd voortzetten. Het circuit ligt mij erg goed en we gaan dan ook voor een goed resultaat in de World Supersport en de winst in de EK-wedstrijd!’

De wedstrijd start zondag om 13:45 uur plaatselijke tijd en dat betekent 14:45 uur Nederlandse tijd. De race wordt zondagmiddag om 17:15 uur uitgezonden op Eurosport 2.

Handige links Nolan Portuguese Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App