Team HRC in 2022 met Iker Lecuona en Xavi Vierge?

3362
iker-lecuona
Iker Lecuona | foto© KTM Images

Iker Lecuona en Xavi Vierge lijken bezig aan hun laatste seizoen als coureur in de MotoGP paddock. Hoewel er nog geen officiële bevestiging is lijken beide Spanjaarden zo goed als zeker in 2022 het rijdersduo te gaan vormen binnen het in het FIM Superbike World Championship actief zijnde Team HRC.

Iker Lecuona komt momenteel uit in de MotoGP klasse voor Tech3 KTM Factory Racing. Voor komend seizoen is er echter geen plaats meer voor de Spanjaard nu Remy Gardner en Raul Fernandez beiden binnen de KTM-familie van de Moto2 klasse naar de MotoGP categorie worden gepromoveerd en in 2022 het rijdersduo zullen gaan vormen binnen het team van Hervé Poncharal.

Lecuona hield de afgelopen weken al steevast vol dat hij zichzelf niet terugziet keren naar de Moto2 klasse. Aangezien er ook geen plaatsen meer beschikbaar zijn voor komend seizoen in de koningsklasse zat er voor de Spanjaard niets anders op dat zijn heil te gaan zoeken in een ander kampioenschap. Donderdag voorafgaand aan de Gran Premio Tissot de Aragon gaf Lecuona al te kennen dat hij weet waar hij komend seizoen gaat rijden en dat dit nieuws op korte termijn wereldkundig gemaakt zal worden. Lang hoefden we echter niet te wachten, want vrijdag werd in Aragon al duidelijk dat Lecuona na dit seizoen de overstap gaat maken naar het FIM Superbike World Championship en een contract heeft getekend bij Team HRC.

Nu is dat nieuws op zichzelf al niet echt een verrassing meer aangezien de afgelopen tijd al veelvuldig in verband werd gebracht met een overstap naar Team HRC. Opvallender is zijn nieuwe teamgenoot tijdens het debuutseizoen in het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap.

Vrijdag in Aragon werd namelijk duidelijk dat huidig Petronas Sprinta Racing Moto2 coureur Xavi Vierge zijn landgenoot Lecuona zal volgen. Lecuona, die zijn huidige Moto2 team na dit seizoen ziet stoppen, was de afgelopen weken druk met het vinden van een nieuw Moto2 zitje voor komend seizoen. De Spanjaard liet er zelfs een aanbod van Petronas Yamaha SRT voor schieten, een aanbod om dit weekend eenmalig van start te gaan in de MotoGP klasse als vervanger van de geblesseerde Franco Morbidelli. Een nieuwe Moto2 startplaats voor komend seizoen komt er dus volgens de laatste berichten niet, in plaats daarvan zou Vierge net als Lecuona een contract getekend hebben bij Team HRC.

Twee opvallend nieuwe namen dus komend seizoen in het FIM Superbike World Championship. De komst van Lecuona en Vierge naar Team HRC is minder goed nieuws voor Leon Haslam, de huidige Team HRC coureur die dus voor komend seizoen op zoek zal moeten naar een nieuwe werkgever. Niet alleen voor Haslam zal het nieuws als een verrassing komen, ook voor Chaz Davies en Eugene Laverty -die beiden de afgelopen dagen veelvuldig genoemd werden als mogelijke opvolger van Bautista – zal het nieuws niet als muziek in de oren klinken.Handige links Motul French Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter