Team Magic-Pirelli-Suzuki is zaterdagmiddag winnaar geworden van de ‘501km van Assen’ Endurance wedstrijd. Het team was na 111 ronden het snelst voor Team Dijksma Koudetechniek en Dunlop Double LvE Racing.

Het is inmiddels een traditie geworden, de jaarlijks terugkerende ‘501 km van Assen’. Een door OW Cup-organisatie georganiseerde Endurance wedstrijd voor teams op het TT Circuit Assen.

Met maar liefst 56 ingeschreven teams beloofde ook de 2018 editie op voorhand al een succes te worden, en dat werd het zaterdag 14 juli ook. Drie trainingen, een spectaculaire Le Mans start, een 501km lange wedstrijd, spanning en sensatie niet alleen op de baan maar ook in het paddock waar van alles te beleven was.

Alvorens de wedstrijd zaterdagmiddag van start ging kregen de teams – teams met soms de meest vreemde, ludieke en originele namen – drie kwalificaties voorgeschoteld waarin de startposities bepaald werden voor de middels een spectaculaire Le Mans start van start gaande wedstrijd over 111 ronden.

Kwalificaties
Met een snelste rondetijd van 1’40.982 was het Team Magic-Pirelli-Suzuki (Alexander Klaassen – Glenn van Straalen – Nigel Walraven) die de pole voor zich opeiste voor Team Dijksma Koudetechniek (Danny de Boer – Ricardo Brink) en Team Voorwinden (Aad Voorwinden – Maik Voorwinden – Chris Voorwinden), Start Racing (Patrica Kok – Henry Compagner – Danny van der Sluis) en Oosterveen’s MPM Oil Racing (Jaimie van Sikkelerus – Kirsi Kainulainen – Manuel Wienen).

Race
Nadat Hennie Lentink om 14:40 uur het sein gaf voor de start van de 501 km lange wedstrijd was het Team Magic-Pirelli-Suzuki dat meteen de leiding en na de eerste ronde als leider doorkwam voor Dijksma Koudetechniek.

111 ronden werden er gereden, vooraan het veld veelal op het scherpst van de snede, iets verder naar achteren in het veld met een grote glimlach op het gezicht van de coureurs maar bij eenieder straalde het plezier er weer van af, zowel bij de coureurs, teamcaptains, monteurs, helpers, sponsors, fans en het in grote aantal aanwezige publiek dat zich uitstekend vermaakt in het paddock waar opnieuw veel te beleven viel en wederom aan de kleintjes was gedacht.

Team Magic-Pirelli-Suzuki trok uiteindelijk aan het langste eind en werd als winnaar afgevlagd  na een prachtige strijd met de als tweede geëindigde Team Dijksma Koudetechniek.

Dunlop Double LvE Racing (Joey Louwes – Renzo van Emmerik – Rinze Luimstra) werd derde, Team Noorderlicht (Kevin Mos – Rene Schokker – Jardo van Huisstede) vierde terwijl Start Racing in deze 2018 editie de top vijf completeerde.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

 

Handige links OW Cup 501 Endurance:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag