Markus Schlosser en Thomas Hofer wonnen zondagmiddag in Zolder ook de tweede IDM zijspanrace van dit weekend op hun sloffen. Net als op de zaterdag finishte Bennie Streuer samen met Gerard Daalhuizen keurig als tweede voor Andre Kretzer en Jens Lehnhertz. Daarmee was het podium volledig hetzelfde als na afloop van de eerste race op zaterdag.

Schlosser/Hofer trokken er bij de start van tussen en liet zich aan de rest van het veld pas weer zien bij het dubbelen of na de finish. De Zwitsers wonnen afgetekend voor onze landgenoten Bennie Streuer en Gerard Daalhuizen die halverwege de race het gevecht om de tweede plaats in hun voordeel wisten te beslissen. Streuer won dat gevecht van Andre Kretzer die genoegen moest nemen met de derde plaats.

Kees Endeveld en Jeroen Remmé versloegen in een rechtstreeks duel de spannen van Pascal Pfaucht/Michael Prudlik en Wiggert Kranenburg met Jermaine van Middegaal en werden daardoor keurig achtste. Kranenburg pakte de tiende plaats. Hilbert Talens en Remco Moes finishten als twaalfde. Wout Vermeule en Erwin Rijk pakten de veertiende plaats.

Colin Nicholson en Ilse de Haas moesten enkele ronden voor het einde de strijd staken met machinepech. John Smits en Gunter Verbrugge liepen in de opwarmronde al tegen technische problemen aan waardoor zij helaas niet van start konden gaan.

 

Handige links IDM Zolder:

Tijdschema en volledige uitslagen
IDM YouTube Channel
Fotoverslag