Joan Mir heeft een week na zijn crash tijdens de Official MotoGP test in Brno het ziekenhuis in Barcelona mogen verlaten. De Team Suzuki Ecstar coureur zal nu thuis verder aan zijn herstel mogen werken maar binnenkort nog wel een keer terug moeten keren voor een volgende medische check.

Joan Mir kwam maandag 05 augustus aan het einde van de dag op het circuit van Brno hard ten val. De Team Suzuki Ecstar coureur liep daarbij o.a. een longkneuzing op waarna hij per helikopter van het medisch centrum op het circuit overgebracht werd naar het FN Bohunice University Hospital in Brno.

Na hier een aantal dagen ter observatie te hebben verbleven werd hij vervolgens middels een speciaal medisch vliegtuig getransporteerd naar Barcelona, waar een team van artsen onder leiding van dokter Angel Charte, een nieuwe uitgebreide medische test en computertomografie regelde. Tijdens dit onderzoek kwamen er geen extra verwondingen aan het licht maar vanwege de ernstige longkneuzing moest de 21-jarige Spanjaard nog vier dagen in het Spaanse ziekenhuis verblijven om dagelijks een medische controle te ondergaan.

De meest recente controle toonden een verbetering in zijn conditie aan, daarom mocht Mir maandag het ziekenhuis verlaten en naar huis. De MotoGP debutant heeft echter rust voorgeschreven gekregen tot de eerstvolgende medische check die over een aantal dagen zal plaatsvinden.

Hoe lang het herstel nog zal duren en of Mir er tijdens de eerstvolgende Grand Prix op het circuit van Silverstone weer bij zal zijn is nog niet bekend.

 

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App