Team SWPN: Bastien Mackels vervangt geblesseerde Rob Hartog

746
bastien-mackels
Bastien Mackels | foto© Damon Teerink

Team SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind, zal het tijdens het eerste IDM-wedstrijdweekend van het seizoen op de Sachsenring moeten doen zonder de inbreng van de geblesseerde Rob Hartog. Het Nederlandse team heeft de Belg Bastien Mackels bereidt gevonden om als vervanger op te treden.

De voorbereiding op het IDM seizoen begon voor Team SWPN met de jaarlijkse voorjaarstraining in Spanje. Er werd in totaal vier dagen gereden op de circuits van Aragon en Valencia. Het voorseizoen werd vervolgens afgesloten met een tweedaagse test in Oschersleben. Helaas kon Rob Hartog er niet bij zijn. De IDM Superbike rijder liep tijdens een optreden met een Frans team in het WK Endurance een vervelende schouder- en nekblessure op. Hartog werd tijdens de tests vervangen door de Belg Bastien Mackels, die in het seizoen 2021 ook voor Team SWPN uitkwam.

Na veel waardevolle meters in Spanje en Oschersleben gemaakt te hebben en veel data te hebben verzameld keerde Team SWPN met een tevreden gevoel huiswaarts. Over ruim een week (12 t/m 14 mei) gaat het IDM-seizoen op de Sachsenring in Duitsland beginnen. Voor Hartog komt dit evenement te vroeg en hij zal daar ook worden vervangen door Mackels.

Rob Hartog: “Ik zal helaas niet aan de start staan op de Sachsening. Het is frustrerend om de tests en eerste race te moeten missen. Over het verloop van het herstel ben ik niet ontevreden. Tijdens een tweede check in Nederland bleek mijn nekblessure gelukkig erg mee te vallen ten opzichte van de eerste constatering in Frankrijk. Ook mijn schouderblad gaat vooruit, maar de Sachsenring komt te vroeg. Hopelijk kan ik in Oschersleben weer rijden, maar het moet wel verantwoord zijn. Dat gaan we over een aantal weken zien. Voor nu wil ik Bastien heel veel succes wensen!”

Bastien Mackels: “Ik kende het team al goed, waardoor we tijdens de tests in Spanje gelijk aan het werk konden. We hebben heel veel getest met de nieuwe onderdelen en elektronica. We hebben een goede basis gevonden die we constant nog verder aan het verbeteren zijn. Het team heeft geweldig werk geleverd, want de rondetijden zijn competitief en hebben we een goed raceritme. Ik had veel plezier in het rijden. Ik kijk erg uit naar de Sachsenring. Ik geloof dat we een sterk pakket hebben en dat we iets interessants kunnen laten zien.”

Teammanager Frank Brouwer: “De blessure van Rob was een enorme domper voor ons. Uiteraard hadden we graag met onze vaste rijder een goede voorbereiding gedraaid en waren we met hem sterk aan het seizoen begonnen. Het is wel positief dat we een goede vervanger hebben gevonden. Bastien heeft ons goed geholpen met het testen van alle nieuwe onderdelen. Over Melvin ben ik zeer positief en hij is klaar om te racen. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat we als team goed voor de dag gaan komen op de Sachsenring.”

Naast de deelname in het IDM Superbike kampioenschap komt Team SWPN in 2023 met Melvin van der Voort ook uit in het IDM Supersport kampioenschap. Van der Voort kende een uitstekende voorbereiding. De 17-jarige coureur – die vorig jaar vice-kampioen in de IDM Supersport werd – was snel met zijn Yamaha R6 en bouwde een goed ritme over meerdere ronden op.

Melvin van der Voort: “Allereerst wil ik het team bedanken voor hun harde werk deze winter. De Yamaha R6 voelt geweldig aan. In Aragon hadden we te maken met veel rode vlaggen, maar in Valencia hebben we veel meters kunnen maken en een zeer goed gevoel met de motor opgebouwd. Iedere sessie ging ik vooruit. Deze lijn hebben we kunnen doorzetten in Oschersleben waar we de puntjes op de i hebben gezet. We zijn klaar om te gaan racen op de Sachsenring!”


2023 IDM kalender 2023
Ronde 1 – 12 t/m 14 mei – Sachsenring (Duitsland)
Ronde 2 – 2 t/m 4 juni – Oschersleben (Duitsland)
Ronde 3 – 23 t/m 25 juni – Most (Tsjechië)
Ronde 4 – 21 t/m 23 juli – Schleiz (Duitsland)
Ronde 5 – 4 t/m 6 augustus – Red Bull Ring (Oostenrijk)
Ronde 6 – 18 t/m 20 augustus – TT Circuit Assen (Nederland)
Ronde 7 – 22 t/m 24 september – Hockenheim (Duitsland)

Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.