Team YAMALUBE Edwin Ott Motoren in de 501 van Assen

46

(Team YAMALUBE Edwin Ott Motoren (foto credit: Kees Siroo)

Vrijdag 1 juli zou Racingteam Edwin Ott motoren vast wat trainingen verrijden op het circuit van Assen maar dit liep voor Eric wat anders af, hij werd van donderdag op vrijdag nacht ziek, het buikgriep virus had hem te pakken en goed ook. Alex heeft op vrijdag nog wel een paar trainingsrondjes kunnen rijden tussen de buien door. Dit was de eerste keer dit jaar op zijn Yamaha YZF-R6. Hij had het ritme snel te pakken.

Zaterdag de dag van de 501 was ook Rob Juwett  weer van de partij, na zijn crash van de laatste wedstrijd. Nu werd Alex in de ochtend wakker met buik krampen, toch niet ook het buikgriepvirus?

In de trainingen voor de 501 heeft Rob de meeste ronden gereden, Alex reed aan het einde van de ochtend ook een training, na een paar paracetamolletjes ging het gelukkig iets beter met hem.

Doordat Eric niet de wedstrijd kon rijden, nog veel te slap in het lijf en Alex ook niet helemaal optimaal fit was kwam het hoofdzakelijk op Rob aan. De start van de endurance werd dan ook door rob gereden, bij binnenkomst van Rob ging Alex de baan op en zo gingen we drie uur door. Helaas zorgde het afwisselende weer voor nog wat extra wissels, zo ook bijna aan het einde dat Rob op de R6 van Eric met regenbanden op de natte baan zijn rondes reed.  Tot de baan uiteindelijk met nog 3 rondes te gaan droog werd. Toen Rob binnen kwam en Alex de laatste paar ronden mocht rijden  ging hij lekker, in één ronde haalde hij wel 20 man in. Coureurs die op regenbanden op de droge baan hun wedstrijd wilden uitrijden om niet meer te hoeven wisselen. Alex had die laatste ronde een hoop lol. Ondertussen moesten we Rob van de motor af tillen na het vele rijden toch wel wat stijf in het been van de laatste crash.

Al met al zijn we tevreden met het resultaat, we hebben hem uitgereden en zijn 42e geworden van de 55 teams.

De volgende wedstrijden voor Eric, Alex en Rob zijn op 16 en 17 juli op het circuit van Assen waar wederom te toegang gratis is.