Het Aruba.it Racing – Ducati Team heeft woensdag 07 februari in het Global Cloud Data Center in Ponte San Pietro (Italië) haar WorldSBK team voor 2018 gepresenteerd. Marco Melandri en Chaz Davies vormen opnieuw het rijdersduo terwijl Michael Ruben Rinaldi in 2018 in dezelfde kleuren uit zal komen voor het Aruba. it Racing – Ducati Junior Team.

Aruba. it zal voor het vierde opeenvolgende seizoen optreden als titelsponsor van het officiële Ducati WorldSBK team. Na de afgelopen vier seizoenen in totaal 24 overwinningen te hebben behaald, 72 keer een podiumfinish te hebben gescoord en in alle 4 seizoenen binnen de top 3 van het WorldSBK kampioenschap te zijn geëindigd is het doel voor 2018 duidelijk: het binnenhalen van de wereldtitel.

Chaz Davies en Marco Melandri zullen ook in 2018 de Panigale R bemannen – het laatste seizoen alvorens de nieuwe Panigale V4  in 2019 haar debuut gaat maken in het WorldSBK.

Tijdens het evenement werd ook het Aruba.it Racing – Junior Team gepresenteerd. Na het binnenhalen van de STK1000 titel is het team klaar om naar WorldSBK te gaan met Michael Ruben Rinaldi. Het team zal van start gaan tijdens de Europese wedstrijden van het 2018 WorldSBK kampioenschap.

Chaz Davies (Aruba. it Racing – Ducati #7): “Het zal een emotioneel seizoen worden. Dit is mijn vijfde jaar op rij met de Panigale R. Ik heb verschillende wedstrijden gewonnen met deze fiets, wat veel bijzondere herinneringen oproept, dus het zal een eer zijn om het goed af te sluiten voordat de nieuwe Panigale V4 haar debuut gaat maken. De blessure van afgelopen november heeft me tijdens de wintervakantie beziggehouden. Ik heb hard gewerkt om ervoor te zorgen dat ik klaar ben voor de seizoensopener. De nieuwe regels zullen het voor het publiek zeker interessanter maken. We moeten ons huiswerk doen, maar ik zie geen enkele reden waarom we niet zo competitief zouden moeten zijn als in het verleden. We werken hard en er zitten een aantal upgrades in de pijplijn voor Phillip Island. We zijn er klaar voor.”

Marco Melandri (Aruba. it Racing – Ducati #33): “Dit seizoen kan ik rekenen op een jaar ervaring met de Panigale R. Vorig jaar wisten we veel podiumfinishes te behalen, maar in sommige gevallen hadden we het moeilijk en dat is het eerste wat we moeten zien te verbeteren. Ik denk dat door de nieuwe regels meer coureurs mee zullen strijden voor de podiumplaatsen, dus we moeten consequenter te werk gaan. We weten op welke gebieden we ons moeten concentreren. We willen komend seizoen grotere doelen bereiken.”

Michael Ruben Rinaldi (Aruba. it Racing – Junior Team #21): “Na het behalen van de titel in het Superstock 1000 kampioenschap is deze kans om te debuteren in het WorldSBK een droom die werkelijkheid wordt. Na de afgelopen twee jaar met dit team en de Panigale R gereden te hebben is dit een fantastische kans, maar in de topklasse zal het er anders aan toe gaan en is de concurrentie zwaarder dan ooit. Onze prioriteit in 2018 is het opdoen van ervaring en proberen zoveel mogelijk te leren om mezelf op ieder aspect te verbeteren. Als we daarin slagen, dan komen de resultaten er ook.”


Het Aruba. it Racing – Ducati Team vertrekt binnenkort naar Australië, waar de coureurs op 19 en 20 februari op het Phillip Island Grand Prix Circuit deelnemen aan de afsluitende pre-season test alvorens van 23 tot 25 februari op hetzelfde circuit het seizoen van start gaat.