Teampresentatie Honda WorldSBK Team in Salzburg

84
honda
Nicky Hayden op de nieuwe 2017 Honda CBR1000RR Fireblade | foto© Honda proracing

Het Honda WorldSBK Team zal maandag 6 februari de nieuwe kleurstelling voor het seizoen 2017 presenteren tijdens een teampresentatie in het Oostenrijkse Salzburg. Niet geheel onverwachts zal de presentatie plaatsvinden in de bekende Hangar-7, een door Red Bull ingericht museum, op het vliegveld van Salzburg.

Officieel heeft Honda nog steeds geen mededelingen gedaan omtrent de komst van een nieuwe hoofdsponsor voor het in Nieuwleusen gehuisveste Honda World SBK Team. Het is daarentegen al geen geheim meer dat het team, dat komend seizoen aan de start zal verschijnen met de Amerikaan Nicky Hayden en de Duitser Stefan Bradl, in 2017 met Red Bull als titelsponsor actief zal zijn.

Met de officiële uitnodiging die maandag 16 januari op de Racesport.nl redactie in de bus  viel, een uitnodiging waarin een selecte groep mediavertegenwoordigers uitgenodigd wordt om maandag 6 februari aanwezig te zijn bij de teampresentatie in Salzburg, wordt nog steeds met geen woord gerept over de komst van Red Bull als de nieuwe titelsponsor voor het komende seizoen. De locatie van de teampresentatie, welke zal plaatsvinden in Hangar-7, een door Red Bull ingericht museum, op het vliegveld van Salzburg laat echter niets meer te raden over.

Overige WorldSBK teampresentaties
Als eerste van de World Superbike teams zal het Milwaukee Aprilia team haar kleurstelling voor het komende seizoen bekend maken. Het door de Brit Shaun Muir gerunde team dat na afloop van het seizoen 2016 bekend maakte de overstap te zullen maken van BMW naar Aprilia heeft de pers uitgenodigd voor een fotosessie tijdens de komende week geplande eerste test van 2017 op het circuit van Jerez de la Frontera in Spanje. Tijdens deze fotosessie zal het Milwaukee Aprilia Team de rijders Eugene Laverty en Lorenzo Savadori en hun Aprilia RSV4 machines voor het eerste tonen in de 2017 kleuren.

Op dinsdag 7 februari is het de beurt aan Yamaha om diverse door hun officieel ondersteunde teams te presenteren. Bij Yamaha Italië in Gerno di Lesmo zullen o.a. het Yamaha World Superbike en diverse World Supersport, World Supersport 300, EK Superstock 1000, World Endurance en MX en Enduro teams gepresenteerd worden.

Tijdens deze presentatie zullen de Nederlandse ogen met name gericht zijn op de presentatie van het Pata Yamaha Official World Superbike Team met nieuwkomer Michael van der Mark in de gelederen.

In het iets verder naar het zuiden in Italië gelegen Arezzo zal Ducati op dezelfde dag op het hoofdkantoor van titelsponsor Aruba.it het officiële Ducati WorldSBK team met Chaz Davies en Marco Melandri presenteren.

Het Kawasaki Racing Team heeft vervolgens op donderdag 9 februari haar teampresentatie gepland. In Spanje, de thuisbasis van het team, zullen Jonathan Rea en Tom Sykes de kleurstelling van de 2017 machines wereldkundig maken.