Op vrijdag 22 maart heeft in Hellendoorn de teampresentatie plaats gevonden van wegracecoureur Jarno “King of Slide” Dijkstra. Jarno zal komend seizoen deelnemen aan het Nederlands Wegracekampioenschap in de Sportcup 1000 klasse van de OW-Cup.

Jarno heeft veel circuit ervaring, maar is nieuw in de wereld van het competitie rijden. Voor Jarno is een club van 50 opgericht, waar al zeer snel veel leden voor te vinden waren. Tot op de avond van de teampresentatie was Jarno niet op de hoogte van het bestaan van deze club. Toen hij bij de teampresentatie zijn motor tentoon had gesteld en had verwacht dat er naar eigen zeggen “een mannetje of twintig” zou komen, werd Jarno blij verrast met de opkomst van circa honderd personen. Een groot deel hiervan is lid van de club van 50 en er werd dan ook gelijk een mooi geldbedrag aan Jarno overhandigd.

Aangezien Jarno al jaren op het circuit actief is, heeft hij zich de kunst van de powerslide aangeleerd. Het team heet dan ook niet voor niets Raceteam King of Slide, vernoemd naar Jarno’s bijnaam.

De King of Slide zal rijden met nummer 100. Sinds de teampresentatie staat dit volgens hem voor de volle 100% die hij zal geven, omdat hij het zijn achterban verplicht is na zo’n overweldigende avond bij zijn eerste teampresentatie.

Zes april wordt de eerste wedstrijd verreden op het TT Circuit van Assen, Jarno zal om 9.50 voor het eerst in actie komen in de OW-cup tijdens de eerste kwalificatie. Om 12.05 zal de tweede kwalificatie starten. Verder worden er deze zaterdag twee wedstrijden verreden, de eerste om 15.35 en de tweede om 16.15 uur.

De races zijn gratis te bezoeken.