Marc Marquez en Jorge Lorenzo zullen woensdag 23 januari voor het eerst te zien zijn in hun nieuwe 2019 Repsol Honda outfit. Op deze dag presenteert Honda in de Spaanse hoofdstad Madrid namelijk haar MotoGP team voor komend seizoen.

Zagen we nieuwkomer Jorge Lorenzo onlangs tijdens de eerste MotoGP wintertesten in Valencia en Jerez zijn eerste kilometers maken voor zijn nieuwe werkgever op een volledig zwarte en een zonder enige sponsorlogo voorziene Honda RC213V. Vanwege contractuele verplichtingen tot aan het einde van dit jaar mocht de Spanjaard zelfs geen enkele uitspraak doen over zijn debuut optreden als nieuwe teamgenoot Marc Marquez.

Momenteel genieten zowel Lorenzo als ook Marquez van een welverdiende vakantie ondanks dat beide begin december een operatie ondergingen en hiervan nog herstellende zijn.

Leek het erop dat we beide heren pas weer voor het eerst in actie zouden zien van 6 t/m 8 februari tijdens de eerste officiële MotoGP Test op het Sepang International Circuit. Niets is minder waar nu Honda middels een persbericht bekend gemaakt heeft dat men haar MotoGP team voor komend seizoen zal presenteren op woensdag 23 januari, een aantal dagen voor vertrek naar Maleisië.

Tijdens deze presentatie in de Spaanse hoofdstad zal Honda de kleurstelling voor komend seizoen onthullen en zullen we Lorenzo dus voor het eerst kunnen aanschouwen in zijn nieuwe Repsol Honda outfit.

Ducati en Petronas Yamaha Sepang Racing Team
Naast het Repsol Honda Team hebben ook het Ducati Team en het Petronas Yamaha Sepang Racing Team inmiddels de datum bekend gemaakt van hun teampresenatie. Ducati bijt het spits af op vrijdag 18 januari als men in het Zwitserse Neuchâtel de nieuwe kleuren zal onthullen terwijl het nieuwe Yamaha satelliet MotoGP Team onder leiding van Nederlander Wilco Zeelenberg een dag voor aanvang van de eerste officiële MotoGP Test in Maleisië haar team zal presenteren op het Sepang International Circuit.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App