Teams: 3 Landen-cup races Oostende

270

Afgelopen weekend werd er in Oostende onder tropische omstandigheden de grote prijs van de Noordzee verreden.Het was de 33e keer dat de races werden gehouden.De belangrijkste race van de dag was de 3 Landen-Cup wedstrijd.

Trainings snelste Stefan Demeulemeester kon door een val tijdens de training op zaterdag niet deelnemen aan de wedstrijden. Denny Lanoo wist beide races te winnen.Gemakkelijk ging het echter niet want Wim van den Broek gaf hem goed partij evenals Didier Boelens, die respectievelijk tweede en derde werden. Matthijs van de Wall werd beste Nederlander met een zesde plaats in de eerste en een vijfde plaats in de tweede manche. De Duitser Bernd Scheerder was de grote tegenstander van van de Wall en zij samen maakten het elkaar moeilijk in de beide manches. Leon Tijsen behaalde een mooie negende en zevende plaats en was er uitermate tevreden mee.

De 125-cc werd gewonnen door het Nederlandse talent Walter Bek met daarachter een mooie strijd tussen drie coureurs, waarvan de Belgen Renzo van der Donckt en David Drieghe het podium vol maakten. Mark van Daalen, die ook in gevecht was om een podium plaats, werd vierde. In de superstock 600 was er wederom succes voor Denny Lanoo. Lanoo wist deze wedstrijd met grote overmacht te winnen. Wim van den Broek wist met zijn Yamaha de winst te pakken in de superstock 1000. Kris Jennis, voor het eerst dit jaar op de motor, wist de tweede plek te pakken voor Denny Lanoo, die vier wedstrijden reed dit weekend. De organisatie liet weten dat er alles aan gedaan zal worden om volgend jaar de Europese Women Cup naar Oostende te halen.