J&E Sports  Ten Kate Honda coureur Arie Vos heeft een geweldige openings race van het nieuwe seizoen gehad. Tijdens de eerste race voor het Vacansoleil ONK – supersport wegrace op het circuit De Varselring in Hengelo was de Honda coureur heer en meester in deze viertaktklasse. Maar ook in de superbike wedstrijd wist Vos na een enerverende race met Barry Veneman ook deze race op zijn naam te schrijven. De Ossenaar onderstreepte zijn goede vorm in de supersport klasse. Teamgenoot van Arie Vos, Marco Opheij, beleefde een minder goed weekeinde. Vooraf rekende de Honda rijder op een podiumplaats. Maar een niet optimaal functionerende voorvork ** en ondanks deze handicap wist Opheij toch nog als zevende over de finish te komen.

Eerste Honda winst !!
In de superbikes race schreef Arie Vos historie door na jaren weer eens voor Honda een Nederlandse wedstrijd te winnen. Na een enerverende wedstrijd met Barry Veneman wist de J&E Sports – Ten Kate coureur ook deze wedstrijd op zijn naam te schrijven.

Onder het toeziend oog van een van zijn hoofdsponsoren, Gerrit ten Kate, die speciaal naar het Gelderse stratencircuit was afgereisd, pakte hij ook in deze race de hoofdprijs.

‘'We wilden allebei dolgraag winnen. Barry reed hier op de Suzuki 750cc en ik reed met de HondaCBR1000RR. We waren goed aan elkaar gewaagd en we zijn dan ook tot het uiterste gegaan voor de winst. Het was echt een prestige zaak voor ons beiden. De motorfiets van Barry liep echt hard en ik had soms moeite om op dit circuit het vermogen van de Honda goed aan de grond te houden. Barry was in het begin echt aan het pushen om van mij weg te kunnen lopen maar  ik bleef in zijn wielspoor. Ik wist waar ik hen kon pakken en halverwege de race heb ik mijn slag geslagen. Ik wilde hier vandaag in de superbikes winnen. Dat was ik aan Honda en aan Gerrit verplicht die mij de kans hebben gegeven om ook in de superbikes aan de start te kunnen komen. Ik had vooraf niet verwacht dat ik hier vandaag beide races zou kunnen gaan winnen en dat stemt mij meer dan dik tevreden. Daarom ben ik ook tevreden over dit weekeinde, het ging gewoon goed, klaar. Overigens: complimenten voor de organisatie hier in Hengelo. Ondanks het noodweer van de laatste paar dagen was de accommodatie uitstekend, de baan schoon en veilig. Men heeft hier heeft de zaakjes prima voor elkaar. Grote klasse!!''.

Tijd om lang na te genieten heeft het J&E Sports -Ten Kate Honda team niet. Volgend weekend staat er de volgende ONK wedstrijd op het programma. Op het Groningse stratencircuit van Eemshaven zal Arie Vos en Marco Opheij van start gaan in de supersport klasse en zal Arie Vos wederom zijn geluk gaan beproeven in de Dutch Superbikes.