De tweede wedstrijd voor het ONK supersport klasse werd afgelopen zondag op het stratencircuit van Eemshaven gereden. De twee coureurs van het J&E Sports – Ten Kate Honda Racing Team waren ook in het Groningse havengebied goed op dreef. Arie Vos was wederom een maatje te groot voor de naaste concurrentie.

Tijdens de trainingen op zaterdag bleken de beide Ten Kate Honda's bijzonder snel te lopen. Arie Vos deed wat hij moet doen: de pole-position voor zich op te eisen terwijl zijn teamgenoot Marco Opheij vanaf de vierde startplaats aan de race mocht beginnen.

"De Honda loopt perfect en dat uit zich ook in de rondetijden, het verschil was een kleine twee seconden op de tweede man. Dat geeft mij veel vertouwen voor de race op zondag"

aldus vos na afloop van de trainingen.
Dat dit geen loze kreten waren bewees de J&E Sports -Ten Kate Honda coureur op de wedstrijddag door direct na de start de koppositie te pakken. Meteen bouwde Vos een veilige voorsprong op zijn naaste belagers. Gedecideerd reed hij naar zijn tweede opeenvolgende overwinning van dit jaar en hiermee is de J&E Sports -Ten Kate Honda coureur een serieuze kandidaat voor de Nederlandse titel.

"Dit is een prachtig resultaat voor het hele team. Ik wilde hier vandaag winnen en dat is mij gelukt. Ik had hier meer tegenstand verwacht. Het is belangrijk om meteen in het begin van het seizoen je slag te slaan. Je weet nooit wat er nog kan gebeuren en dat is het wel zo prettig dat je een voorsprong hebt opgebouwd".

Dik tevreden
Maar ook teamgenoot Marco Opheij kon na afloop van de supersport race tevreden terugkijken. Na zijn vierde startplaats hoopte de Honda rijder uit het J&E Sports – Ten Kate team minimaal op een podiumplaats. Echter na een matige start moest de rijder uit het Brabantse Loosbroek heel veel verloren terrein in zestien ronden goedmaken.

"Door mijn slechte start verloor ik al meteen in de eerste ronde de aansluiting met de kopgroep. Eemshaven is en blijft een stratencircuit waar inhalen altijd risico's meebrengt. Inhalen is hier een moeilijke zaak en het duurde naar mijn idee te lang voordat ik drie rijders die met elkaar aan het strijden waren kon passeren. Zij reden mij eigenlijk in de weg en blokkeerden mijn opmars. Toen ik hun was gepasseerd reed ik in snel tempo naar Van de Lagemaat en Veijer die met elkaar in de clinch lagen om de tweede plaats. Mijn rondetijden waren goed en snel. Daarnaast heb ik vandaag geen fouten gemaakt. Daarom is het jammer dat ik door die slechte start de aansluiting met de kopgroep miste. Anders had er hier zeker een podiumplaats ingezeten. Maar ik zit nog steeds in een stijgende lijn dus moet het de komende supersport race die verreden wordt op het circuit van Oss maar gebeuren. Dat is voor ons team per slot van rekening onze thuiswedstrijd".

Wederom superbike winst!!
Maar ook in de Dutch Superbikes race was het Arie Vos die vandaag wederom de dienst uitmaakte in deze zwaarste raceklasse. Toch leek het tijdens de trainingen op zaterdag niet echt goed uit te gaan pakken voor de sympathieke rijder uit Os. Een elektronisch probleem tijdens de eerste training zorgde ervoor dat Vos totaal niet in zijn ritme kon komen. Toen zijn monteurs de HondaCBR1000RR nog eens grondig hadden nagekeken vond men de juiste afstelling en liet de Honda coureur uit het J&E Sports – Ten Kate alsnog de tweede tijd op de klokken noteren .

"zondag is pas de race en ik weet dat ik harder kan dus er is geen paniek bij ons in het team. Na de start moest ik toch nog even flink aan de bak maar na enkele ronden had ik de leiding stevig in handen. Ik was gewoon sneller dan de rest en ik wenste mij geen enkel risico's te nemen met het oog op de supersport race later op de dag wat voor mij en Honda toch de hoogste prioriteit heeft. De Honda loopt echt fantastisch goed en ik ben ook meer dan dik tevreden over de standaard Pirelli banden die een geweldige grip hebben".

Toch was er naarmate de race vorderde even lichte paniek bij de coureur. De temperatuur van zijn motorblok liep enorm op. Door een steentje dat de radiateur had geraakt lekte er water uit de radiateur. Hierdoor kon Ron van Steenbergen, rijdend op de tweede plaats, iets dichter bij komen. Toch was de voorsprong van Arie Vos voldoende groot dat hij voor de tweede achtereenvolgende overwinning in de Dutch superbikes klasse kon behalen.

"Honda wilde laten zien dat je met een standaard Honda CBR1000RR een wedstrijd voor het Dutch superbikes kunt winnen. Dat heb ik nu wel laten zien maar ik zou graag wat meer races in deze klasse willen rijden".

Komend Pinksterweekend wordt op het circuit ‘Paalgraven' te Oss de derde ONK wegrace verreden. Voor Arie Vos en Marco Opheij een thuiswedstrijd. In de supersportklasse zal gestreden worden om de Piet Verhagen bokaal, de grondlegger van de Pinksterraces te Oss, die enkele weken is overleden. Ter nagedachtenis aan deze fanatieke motorsportman is deze bokaal beschikbaar gesteld door de nieuwe Stichting Wegraces Oss.