In de Dutch Superbikes deed de Yamaha Racing Support coureur Bob Withag uit Borne goede zaken. Hij betrad na een verbeten strijd de derde podiumplaats tijdens het Vacansoleil ONK op de Varsselring.

Voor Jeroen Turkstra was er een negende plek en hij consolideerde daarmee z'n startplaats in de race. Arie Vos won de race met Honda.

In de Supersport eindigde onze Fin Vesa Kallio verassend op plaats vijf. Yamaha coureur Rik Lenters, die mede ondersteund wordt door Yamaha Racing Support, eindigde zeer knap als vierde. Ook nu werd de race gewonnen door Ossenaar Arie Vos die in een prima vorm blijkt te steken dit jaar.

Al met al kon het team van Yamaha Racing Support terugkijken op een behoorlijk geslaagd weekend, zeker gezien de wat moeizame start van het seizoen.

 

Bob moest vanmiddag vanaf een zesde plaats vertrekken en dat viel de man uit Borne wat tegen. Hij had een goede start en wist in enkele ronden de voor hem gestarte Van Beek en Mooijman te verschalken. Een goed opgebouwde race voor Bob werd uiteindelijk beloond met een derde plek. Het gat met de kopgroep was inmiddels al te groot om zich nog met dat gevecht te bemoeien. Zeker na de in de ogen van ook Bob wat tegenvallende prestaties op de Nürburgring en z'n matige training gisteren op een kletsnatte Varsselring, was dit een opsteker voor Bob en het team.

Jeroen Turkstra was gestart vanaf plaats negen en had een prima start, hij wist zelfs enkele plaatsen te winnen in de eerste ronde. Uiteindelijk komt ook Jeroen terug van een punt dat het niet lekker meer ging afgelopen maanden en heeft dus uiteindelijk een mooie klassering met nog de nodige vooruitzichten op z'n naam geschreven vandaag.

Vesa had eigenlijk wat pech in de Supersport race. De race werd in de tweede ronde stil gelegd vanwege een ongeval en daarmee verspeelde Vesa z'n dan al zesde plaats van dat moment. Hij was vertrokken als een haas, getuige z'n 13e startplaats en z'n vroegtijdige finish op plaats zes. De herstart was een volledig nieuwe race, die nu echter over tien ronden ging i.p.v. de oorspronkelijke zestien.

Ook nu wist Vesa toch op te klimmen tot plaats vijf en had de race een ronde langer geduurd, dan was een vierde klassering zeker niet ondenkbaar geweest. Niet te vergeten bij Vesa z'n prestatie is natuurlijk z'n onbekendheid met het Achterhoekse circuit, immers het was z' n eerste keer hier en vandaag werd er voor het eerst op een droge baan gereden en Vesa diende dus in de race te gaan bepalen waar z'n rempunten lagen. Het mag duidelijk zijn dat niemand verder een set-up voor droog weer had kunnen bepalen, tenzij men dat uit  voorgaande jaren wist.

Volgende week treed het Yamaha Racing Support team aan op het noordelijkste ONK circuit dat ons land rijk is, dat van Eemshaven.