Tijdens de vierde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap Brommerrace is Kervin Bos er niet in geslaagd op een podiumplek te pakken. Op het circuit van Berghem werd de Piaggio-rijder vierde. In het kampioenschap deed hij goede zaken, teamgenoot en rivaal Rik van Rijssen werd vijfde!

Foto: Kervin Bos

Nadat Kervin in zowel de vrije als tijdtraining de snelste man was geweest ging hij natuurlijk vol vertrouwen de wedstrijd op het circuit 'New Seven Hills' in. De start van de 19-jarige coureur was echter niet goed waardoor hij Van Rijssen zag passeren.

Natuurlijk probeerde Kervin direct terug te slaan om zo de leiding in handen te krijgen. Dat ging echter mis, er volgende een botsing en Kervin ging onderuit. Vol adrenaline sprong hij snel op de machine van het Thoms Racing Team. De achterstand op de leiders werd iedere ronde fors kleiner en in de negende ronden wist Kervin de leiding alsnog in handen te krijgen! Daniel van Dorsselaer verdedigde zich echter fel en wist op het rechtestuk diverse keren terug voorbij te komen. Aan dit gevecht kwam bruut een einde toen Kervin voor de tweede keer onderuit ging. Op een vierde plek bleef de rijder uit Wilnis gelukkig wel in de strijd. Hij vond in de slotfase zelfs weer de aansluiting bij de leiders! Door wat schade aan zijn machine liep deze niet meer optimaal, op het rechtestuk bleef Kervin dus problemen houden om zich in de groep te handhaven. In de laatste ronde volgde er nog een aanval op de derde man. Deze hield echter een zeer kleine voorsprong op de finish waardoor Kervin naast het podium bleef.

Kervin #6 moet genoegen nemen met de vierde plek na deze eindsprint.

Commentaar Kervin Bos:

"De race was echter prachtig maar twee schuivers is gewoon te veel. Ik moet leren rustig te blijven en na te denken tijdens de wedstrijden. Gezien mijn snelheid had ik gewoon op het podium moeten staan maar ik heb zelf een steekje laten vallen. Het positieve van vandaag is dat ik in het kampioenschap iets uitloop." legt Kervin uit voordat hij zich gaat omkleden.

Volgende keer
Op zaterdag 27 mei is de vijfde wedstrijd van het kampioenschap. De rijders komen dan in actie op het circuit van Arkel.