Na enkele fantastische ronden op de eerste kwalificatie dag en een compleet verregende sessie vanmiddag tijdens de tweede kwalificatie behaalde Sebastien Charpentier (Winston Ten Kate Honda) zijn vijfde opeenvolgende pole positie in het wereldkampioenschap Supersport, hiermee is hij nu ook de meest succesvolle coureur in de geschiedenis van deze categorie, met 16 pole posities. Charpentier’s snelste tijd was eveneens de 31e pole op rij voor Honda in het wereldkampioenschap Supersport.

Charpentier kwam vandaag niet in actie tijdens de doorweekte tweede kwalificatiesessie op het circuit van Silverstone mede in verband met het grote aantal plassen dat op het circuit lagen. Zijn tijd van 1’30.516 die hij afgelopen vrijdag realiseerde zet hem echter op de perfecte positie voor zijn vijfde opeenvolgende podium finish.

Charpentier’s teamgenoot Kenan Sofuoglu (Winston Ten Kate Honda) was minder fortuinlijk vandaag. Het weer zorgde ervoor dat hij zijn tijd van gisteren niet kon verbeteren waardoor zijn achttiende startplaats ongewijzigd bleef.

Ronald Ten Kate – Team Manager

“Dit was eigenlijk een tamelijk nutteloze dag voor ons. Vanmorgen hebben we een paar rondjes gereden om te kijken hoe de motor reageert in de regen. Vanmiddag hebben we besloten om in de pitbox te blijven zeker gezien het aantal plassen wat op de baan lag. De voorspelling voor komende zondag is gelukkig wel goed, misschien zal het zelfs even zonnig kunnen worden, en we besloten geen enkel risico te nemen. Gisteren hebben we ons werk al gedaan wat betreft Charpentier, het is jammer dat het tegenzat voor Sofuoglu, helaas heeft hij zijn startplaats niet kunnen verbeteren. Voor Sebastien is het de vijfde pole in vijf races, hij heeft nu het record van de meeste pole posities ooit in deze categorie van de motorsport. Volgens mij is het ook de 31e opeenvolgende pole voor Honda, dat is natuurlijk een prestatie op zichzelf, maar het was jammer dat we vandaag het grootste deel van de dag niets hebben kunnen doen.”

Sebastien Charpentier – Winston Ten Kate Honda
(Pole Positie – 1’30.516)

“Het is natuurlijk leuk dat ik nu alleen het record in handen heb van het meeste aantal pole posities maar het was vreemd om als gevolg van het weer een groot deel van de dag stil te moeten zitten. Gelukkig was het gisteren beter en hebben we kunnen werken aan de afstelling voor droge omstandigheden. Vandaag begon het meteen te regenen waardoor het eigenlijk voor iedereen onmogelijk was om iets zinvols te kunnen doen. Ik ben zoals gezegd tevreden met het record, gisteren hebben we gelukkig goed kunnen werken. Ik hoop dat het morgen weer droog zal zijn, we zullen in de warm-up alles nog een keer nalopen om er zeker van te zijn dat alles oké is – zelfs als het circuit tijdens de warm-up nog niet helemaal droog is. In Engeland weet je het maar nooit met het weer. Het wordt een lange wedstrijd van 28 rondjes, maar ik ga beginnen met de winst voor ogen.”

 

Kenan Sofuoglu – Winston Ten Kate Honda
(18e positie– 1’33.274)

“Ik had vandaag echt een droge kwalificatie nodig gehad om me te kunnen verbeteren maar het geluk was niet aan mijn kant. Ik had me graag willen verbeteren maar helaas was dit door de harde regen van vandaag niet mogelijk. Het probleem is dat ik vanaf de achttiende positie moet beginnen en ik niet in staat ben geweest om een goede afstelling te vinden onder droge omstandigheden. Ik hoop dat wij hier morgenochtend in zullen slagen tijdens de warm-up. Het is op dit circuit niet makkelijk om hier te passeren, maar ik heb 28 ronden de tijd dus ik denk dat ik er veel in zal halen.”

Resultaat tweede kwalificatie:

1. Charpentier 1'30.516
2. Curtain 1'30.711
3. Parkes 1'31.001
4. Riba 1'31.492
5. Roccoli 1'31.657
18. Sofuoglu 1'33.274