Vol goede moed vertrok het SRTV op hemelvaartsdag richting het hoge noorden om op vrijdag 26 mei te gaan racen in Eemshaven.

 

De eerste kwalificatie training.

Marco had in de eerste droge training laten zien dat z'n eerdere prestaties dit jaar toch echt te maken had met het feit dat de motor niet naar Marco zijn behoren functioneerde en geen toevalstreffers waren. Zoals we van Marco gewend waren noteerde hij dit keer wel een snelle 4e plaats en pakte daarmee haast zeker goede en belangrijke punten voor de race deze middag,

Immers het was na de middag ook in Eemshaven gaan regenen en daardoor was het niet aannemelijk dat Marco nog van deze plaats verstoten zou worden.

Een wel haast zekere hoge klassering voor Marco Smoes kon helaas in Eemshaven niet worden omgezet in belangrijke ONK punten.

Om ca. 14.30 uur werden alle cuprijders verzocht zich te melden in het keuringscentrum, waar Ab Ruitenbeek namens de KNMV een uitermate trieste mededeling had.

Tijdens de training van groep B van de Supercup is er een rijder verongelukt.

Het ongeluk zou gebeurd zijn doordat de coureur in kwestie op het rechte eind rechtdoor schoot. De remblokken vielen weg, waardoor de motor niet genoeg snelheid kon minderen.

Door het merendeel van de rijders werd besloten deze dag de wedstrijden te annuleren.

Nu besloten is de verdere wedstrijden van deze dag te annuleren, is daarmee dus ook  de kans tot het opbouwen van punten even verkeken.

Wat een leuke racedag had moeten worden, eindigde in een groot drama. Het voltallige SRTV team betuigt hierbij zijn medeleven aan medecoureur Hans Fijnheer en zijn vrienden en nabestaanden.