Afgelopen weekend werd in Duitsland op het imposante circuit van Hockenheim de eerste ronde van de Internationale Deutsche Meisterschaft (IDM) verreden. De ideale gelegenheid voor het Pajic-Kawasaki Racing Team om ritme op te doen en motorisch alles nog eens goed uit te proberen voor de thuiswedstrijd komend weekend op de Varsselring bij Hengelo. In de Supersport kwamen Henk van de Lagemaat, Mile Pajic en Ronald ter Braake aan de start. In de koningsklasse bij de IDM, de Superbike, kwam Arno Visscher zelfs 2 keer in actie.

Tijdens de trainingen liet met name Ronald ten Braake heel fraai en snel stuurwerk zien. Op zijn Superstock motor trainde hij naar een goede 16e startpositie. Met Henk en Mile verging het een stuk minder door een instabiele voorkant van de motor. Henk veroverde uiteindelijk een 17e startplek en Mile sloot de 7e startrij af. Ook Arno had met de nodige problemen in de training te kampen. De snelheid zat er wel goed in maar met name op topsnelheid komend uit de slipstream van collega's werd de fiets erg instabiel. Uiteindelijk belandde Arno op de 25e startpositie.

Op de racedag zaten maar liefst 11.500 toeschouwers op de tribune en die zagen eerst de Superbike in actie komen. Arno had een goede start maar al snel openbaarden dezelfde problemen als in de training. Ongewild werd Arno betrokken bij een ongeval van een collega die vlak voor hem met een highsider van de motor vloog. Door een flitsende reactie voorkwam Arno erger. Uiteindelijk stuurde hij de machine voortijdig de pits in.

Mile had op de zaterdagavond de nodige aanpassingen doorgevoerd aan de vering en die pakten voor hem en Henk erg goed uit in de race. Met name Henk was razendsnel en vanaf de 17e startpositie kwam hij steeds verder naar voren om uiteindelijk als 7e te finishen. Mile had een hele goede start maar werd in de eerste bocht klem gereden. Hij kon als laatste weer vertrekken maar was de aansluiting helemaal kwijt. Uiteindelijk zat er na een inhaalrace niet meer in dan een 16e positie. Ronald reed ijzersterk en compenseerde de mindere snelheidvan zijn standaard fiets met gedegen stuurwerk. Een 11e plaats in zo'n sterke klasse is een uitzonderlijke prestatie.

Voor Race 2 van de Superbike was het euvel bij Arno nog niet echt gevonden. Er waren diverse aanpassingen aan de motor doorgevoerd met name om dingen uit te sluiten. Maar helaas alsnel bleek dat dezelfde problemen weer de kop opstaken. Echter Arno constateerde wel dat het stroomlijnruitje bij hoge snelheden op het stuur drukte, op zich al knap om zo iets te zien bij dergelijke snelheden. Een extra steun in de kuipbevestiging lijkt de oplossing te gaan bieden. Na 4 ronden stuurde hij de motor de pits in.

De komende dagen zal Mile de motoren nogmaals onderhanden nemen om zaterdag en zondag goed voor de dag te komen bij de 1e ONK race van dit seizoen op Nederlandse bodem.

Het Pajic-Kawasaki RT zal zondag volledig aan de start verschijnen en hoopt u te kunnen begroeten bij de hospitality in het rennerskwartier. Speciaal voor de thuiswedstrijd wordt een ‘A Day at the Races'bij het team georganiseerd.

Meer informatie daarover kunt u verkrijgen via Ben van Niersen via webmaster@pajic-racing.nl. Via dit e-mailadres kunt u ook inschrijven voor dit evenement.