Op een winderig en bij vlagen koud circuit van Eemshaven heeft Kok ook de 2e race voor het ONK op zijn naam geschreven. Het deelnemersveld was niet helemaal compleet. Een aantal rijders had gekozen voor deelname aan het IDM in Oschersleben.

Bij de start was van Kreij het snelst weg gevolgd door Bek en Kok. Via een geslaagde uitrempoging ging Kok als leider de eerste bocht in. Van Kreij kon Kok op gepaste afstand volgen maar moest met mechanische problemen naar de kant. Daarna was het een herhaling van de race in Hengelo. Kok reed eenzaam zijn rondjes en won tenslotte met een voorsprong van 32 seconden de race voor Walter Bek en Chris Vrieling. Met een rondetijd van 1.40.81 was Kok ten opzichte van vorig jaar 1.3 seconden sneller dan zijn beste ronde van 2005.

Kok: “ Weer een overwinning, fijn. Toch rijd ik liever wedstrijden waarin echt geknokt moet worden om elke meter. Ik neem in elk geval 25 punten mee naar huis en die komen me met betrekking tot het ONK goed uit als ik later in het seizoen verder ga met EK wedstrijden die op dezelfde datum gepland staan als het ONK. Volgende week in Oss gaan we weer voor een goed resultaat. Overigens dank aan Ramaker en Pater, de monteurs binnen ons team. De motor loopt perfect en is op alle fronten beter en sneller dan vorig jaar.”

Uitslag:
1 Kok 23.5660
2 Bek + 32.91
3 Vrieling + 1.13.98

Tussenstand ONK:
1 Kok 50
2 Vrieling 26
3 Grob 24