Na de 2 daagse testsessie op de Sachsenring afgelopen woensdag en donderdag zijn we direct doorgereden naar Oschersleben voor de 2e wedstrijd om het Duitse kampioenschap.

Georg was van plan zijn podiumplaatsen van de afgelopen wedstrijden om te zetten in een eerste plek. De vrije training op vrijdag verliep voor Jasper en Georg prima, er werd veel uitgeprobeerd om in de wedstrijd de goede set-up te vinden. Jasper blijkt het prima te doen in de regen en is ook regelmatig in de top 12 terug te vinden. Georg komt vaak binnen en geeft perfecte aanwijzingen aan Jörg Seel, elke verandering betekent een verbetering. 

Tijdens de tijdtrainingen op zaterdag gaat Jasper heel goed rond en traint zich naar de 22e plaats. Georg gaat ook lekker maar gaat even onderuit. Met nog maar 10 minuten te gaan word door het hele team de motor gauw even opnieuw opgebouwd… Georg kan nog maar 2 ronden rijden en zet een tijd neer die goed is voor de 4e plaats.  

De warm-up op zondagmorgen gaat ook prima, Jasper voelt zich als een vis in het water op de natte baan, een 9e plaats geeft ons hoop op een goede klassering in de wedstrijd. Georg komt nog snel even binnen voor een sproeierwissel en zet de Seel-Honda op de 1e plek, ruim 2 seconden voor de 2e man.   Jammer voor Jasper maar de wedstrijd word verreden onder droge omstandigheden… Georg maakt een goede start en komt als 2e door in de eerste ronde, samen met aartsrivaal Randy Krummenacher. Deze 2 kemphanen zijn eigenlijk een klasse apart, ze rijden de eerste ronde ruim 4 seconden harder dan de rest van het veld!  

We hebben met Georg de tactiek van de afgelopen wedstrijden besproken en kwamen tot de conclusie dat constant op de eerste plaats rijden niet de juiste manier is een wedstrijd te winnen….. Dus Georg blijft netjes achter Krummenacher, rechtopzittend en afwachtend zijn rondjes rijden. Dat rechtopzitten was komisch om te zien, een fabrieks KTM met daarachter een privé Hondaatje die er eigenlijk makkelijk voorbij kon… Het was weer voor iedereen duidelijk, de Seel-Honda loopt weer als een kogel, voor ons geen A-kit Honda's KTM's of dure Aprilla's.  

Jasper maakt ook een goede start en komt als 19e door, mooi in een groepje rijd hij zij rondjes. Na een tijdje word zijn motor te heet en heeft hij rondenlang problemen dit te verhelpen(middels het verwijderen van een plaksrtrip op de radiator) Jasper verliest hierdoor enkele plaatsen en Finisht als 22e, een goede klassering maar er had iets meer ingezeten….  

In de 7e ronde gaat het dan mis, Georg gaat door concentratiegebrek of de harde wind of kleine regendruppels hard onderuit. Hij komt daarbij hard op zijn schouder terecht. Georg zijn schouder word nog steeds bij elkaar gehouden door platen en schroeven, dus hierop vallen is wel het ergste wat hem kon overkomen. Toch karakter tonend beurt hij zijn motor uit het grind en vervolgt zijn weg. Zonder voor en achterrem draait hij hele goede rondetijden maar het lukt niet meer de top 10 te halen….. Het respect voor Georg van het hele team word alleen maar groter als we na de wedstrijd zijn verhaal aanhoren.     

  Waarschijnlijk zitten de schroeven in zijn schouder los en is zijn plaat krom, hij moest vergaan zijn van de pijn. Dan toch weer op de motor zonder remmen klimmen en de wedstrijd uitrijden getuigd van een eerste klas sportman met het karakter van een echte vechter!!   2 ronden later gaat ook Krummenacher met zijn KTM onderuit , heel onsportief maar we zijn toch blij dat ook hij niet de volle punten pakt!  

Kortom, het nodige geluk laat nog even op zich wachten maar we zijn er zeker van dat de overwinning binnen handbereik ligt. Georg gaat deze week naar het ziekenhuis en laat dan zijn schouder  snel ''repareren''. Over 2 weken rijden we de 3e wedstrijd voor het Duitse kampioenschap op het circuit van Lausitz , nieuwe ronde nieuwe kansen dus…