Dit weekend werd de eerste ONK race van dit seizoen gereden. Het toneel voor deze race was het Gelderse circuit de Varsselring in Hengelo. Dit mooie stratencircuit heeft het RV racingteam al jaren met pech achtervolgd, zo ook dit jaar.

De weergoden waren de coureurs dit weekend niet goed gestemd. Er viel veel regen en er stond een harde wind. Het rennerskwartier was veranderd in een modderpoel maar gelukkig lag de baan er prima bij. 

De kwalificatietrainingen werden onder zeer natte omstandigheden gereden. In de eerste training ging Rob goed rond maar zijn transponder gaf de geest. Volgens de tijdwaarneming lag hij een na laatste maar hij reed toch echt de vijfde tijd. De tweede kwalificatie werd ook onder natte omstandigheden

afgewerkt. Iedereen reed op het scherpst van de snede. In de laatste ronde stond Rob nog op pole maar er gingen nog drie coureurs over zijn tijd heen. Zijn startpositie voor de race van zondag was dus nummer vier.

Tijdens en na de warming up werden er toch nog de nodige zaken veranderd

om de motor toch beter te laten lopen. Het weer was op zondag redelijk. Het was droog en op de baan was een droog spoor. De start van Rob was goed.  Hij spoot weg en kwam al gauw op de tweede positie door. Samen met Gert
Jan Kok liep Rob snel weg. Onderweg werd er nog een aantal keer van koppositie gewisseld.

Na 3 ronden was dit duo al 10 seconden uitgelopen op de achtervolgers. Helaas ging het in ronde acht mis. Rob voelde in de eerste bocht na start/finish zijn achterkant wegglijden en moest door het gras. Bij het opkomen van de baan
vloog de motor onder Rob vandaan op het asfalt. Bij deze crash raakte de koppeling beschadigd en deze bleef gedurende de volgende ronde slippen. Rob zocht gedesillusioneerd de pits op, zijn race zat er op.

Wederom een minder resultaat in Hengelo. Vorig jaar stond ik hier op pole en eindigde ik als elfde en nu dit weer, aldus een teleurgestelde Rob. Het lijkt hier niet te mogen. Gelukkig kunnen we volgende week alweer rijden. Dan wordt de tweede wedstrijd van het Duits kampioenschap op het circuit van Oschersleben gereden.  We hopen dan op een beter resultaat.
Ook Ernst Dubbink heeft het team in Hengelo nog bezocht. Zijn herstel verloopt voorspoedig en met fysiotherapie en veel oefeningen hoopt hij er weer snel bij te kunnen zijn.

Meer informatie vindt u op onze website: www.rvracingteam.nl