Twee keer winst voor Bryan Schouten op de Lausitzring

344
schouten
Bryan Schouten | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

Dubbelzege op de Lausitzring, koppositie in het kampioenschap overgenomen! Het had geen beter raceweekend kunnen worden voor Bryan Schouten en het MVR-Racing Team dan afgelopen weekend op het regenachtige Lausitzring.

MVR-Racing coureur Bryan Schouten had dit weekend maar één opdracht, hou Christian Stange, de op dat moment leider in het kampioenschap achter je! Met nog vier races te gaan en een achterstand van 9 punten in het kampioenschap was het taak om Stange achter ons te houden. Ieder puntje dat van Stange afgesnoept kon worden was meegenomen en kon weleens cruciaal zijn in de eindstand van het kampioenschap.







Race 1
Na een P2 in de kwalificatie moest Schouten zaterdag starten achter Stange. Het zou een memorabele race worden voor het MVR-Racing Team. Bij de start van de race regende het en de eerste zes ronden was niet te voorspellen wie de wedstrijd zou gaan winnen. Schouten zakte zelfs even terug naar P8, maar kon met een knappe inhaalactie weer vijf rijders in een keer inhalen. Belangrijk was dat Schouten Stange achter zich had gelaten. Halverwege de race begon de baan iets op te drogen en reden Schouten op P1 en Stange op P2 weg van de rest van het veld. Het gelukte Stange niet meer om Schouten te passeren en na een zenuwslepende race finishten Schouten als eerste. De achterstand in het kampioenschap was geslonken tot vier punten.

Race 2
Race 2 was nagenoeg een kopie van race 1. Met een regenachtige start lukte het Schouten om wederom de koppositie over te nemen na drie ronden en heeft deze niet meer afgestaan. Directe concurrent Stange finishten als vijfde waardoor Schouten de koppositie in het kampioenschap kon overnemen en aan het einde van het weekend een welverdiende voorsprong op Stange van 8 punten kan noteren.

Met nog twee races te gaan is het MVR-Racing Team zeker van een tweede positie in het kampioenschap. Met een puntenvoorsprong van 87 op de nummer drie in het kampioenschap zijn we niet meer in te halen.

MVR-Racing wil alle sponsoren, met name Yamaha, Rapid Bike, MVR-RacingParts, Hartelman Motoren, HK-Suspension, Raceline, Moto-Master, YEC, Lightech, RMS, RDMOTO, WD-40, Motoport Echt, Tsubaki, MW-R, CRC, Tovami, SBS, Hocoparts, Akrapovic en Pirelli bedanken voor hun steun en vertrouwen in ons team tijdens dit weekend.

Volgende week de ontknoping in het IDM kampioenschap. Het zal een spannend weekend worden met race 1 op zaterdag 24 september en race 2 op zondag 25 september. Locatie circuit Hockenheimring, Duitsland.