Afgelopen weekend streek het Agro On Benjan Kawasaki Team neer in Imola. Na een veelbelovende start had Wayne echter te maken met een flinke crash en blessures. Na het in de kwalificatie het geprobeerd te hebben werd er besloten dat er niet deelgenomen werd aan de race. Dit omdat Wayne kracht miste en de race op Donington al over anderhalve week is. Een teleurstellend weekend dus voor de Kawasaki-coureur.

Onder perfect omstandigheden werd de eerste vrije training gestart. Na een aantal aanpassingen was Wayne op weg naar de 14de tijd. Helaas maakte hij in deze ronde een lichte crash mee. Fysiek in orde ging Wayne de tweede vrije training de baan weer op. Na een aantal aanpassingen ging Wayne de baan weer op om zijn tijd aan te scherpen, maar kwam hard ten val met een highsider. Na een harde landing kwam de Kawasaki nog achter Wayne aan glijden en raakte Wayne.

Na de trainingen moest hij zich melden bij de Clinica Mobile, de medische staff van de WorldSBK. Hier werden röntgenfoto’s gemaakt en bleek dat de middel- en ringvinger van zijn rechterhand scheurtjes in het bot hadden opgelopen en zijn sleutelbeen van zijn plek was gekomen. Na overleg werd er besloten het met intapen de volgende dag weer te proberen. Na de kwalificatie bleek dat Wayne relatief veel kracht tekort kwam en daardoor niet op de juiste manier met de ZX-10RR kon rijden met name na een aantal ronden werd dit steeds moeilijker.

Op zondagochtend werd nog een laatste poging gedaan door een stevigere manier van tapen te gebruiken om zo meer stevigheid te bieden op het fysiek zware circuit van Imola. Na de warm-up is in overleg met zowel het team als de clinica besloten om de wedstrijd niet te rijden.

Wayne: ”Het is voor ons een teleurstellend weekend geweest op Imola. Ik begon met een goed tempo op vrijdag en waren we bezig om de ZX-10RR nog beter naar mijn hand te zetten voor dit specifieke circuit. Helaas kwam ik ‘s middags hard ten val op weg naar een verbetering van mijn tijd. De blessures hebben vervolgens voor een lastige keuze gezorgd. Wel rijden, meer hersteltijd en minder competitief zijn door de kracht die ik miste of herstellen en focussen op Donington. In overleg met mijn team hebben we besloten het laatste te doen, een ontzettend lastige keuze.. Ik ben nu druk bezig om het herstel zo spoedig mogelijk te laten verlopen zodat we in Donington weer mooie resultaten kunnen rijden.”

De volgende race is in het weekend van 26 t/m 28 mei in Doningtonpark. Volg alle verrichtingen van Wayne via: www.facebook.com/waynetessels77 .