Op een druk bezochte en geslaagde teampresentatie in Duiven ontvouwde Bobbink Racing de doelstellingen voor het wegraceseizoen 2017.

Aan het begin van de teampresentatie stelde teammanager Frank Bobbink twee nieuwe teamleden aan de aanwezigen voor. Daarna blikte hij nog even kort terug op het seizoen 2016, waarin coureur Jasper Bobbink tijdens de eerste kwalificaties in de OW-Cup SuperCup600 en in de races indruk maakte door in de top mee te strijden voor de ereplaatsen. Een geheel buiten zijn schuld opgelopen ernstige blessure tijdens de kwalificatie van race vier noopte de talentvolle coureur uit Duiven de rest van het seizoen vanaf de zijkant toe te kijken.

Daardoor kon Bobbink Racing al snel zijn pijlen richten op 2017, waarin het team wederom uit zal komen in de OW-Cup SuperCup600. Volgens Frank Bobbink is dat vooral mogelijk doordat reeds bestaande sponsoren Bobbink Racing ook komend seizoen zullen ondersteunen en er nieuwe sponsoren zijn aangetrokken. Na zijn opgelopen blessure werkte Jasper Bobbink hard aan het herstel en is intussen weer klaar voor het grote werk. Ook heeft Bobbink Racing de beschikking gekregen over een nieuwe Honda CBR 600RR, die door Ten Kate Racing Products raceklaar is afgeleverd. Om de racemotor optimaal te kunnen prepareren, hebben de monteurs in de wintermaanden cursussen gevolgd.

De verwachtingen voor het nieuwe wegraceseizoen zijn bij Bobbink Racing hooggespannen. Wederom in de top van de SuperCup600 meestrijden is de doelstelling, maar ook bij het team is bekend dat de concurrentie groter is geworden. Ook wil het team verder groeien, zowel op het circuit als daarbuiten. Tevens werd bekend gemaakt dat Bobbink Racing tijdens de races voor de OW-Cup op het TT-Circuit van Assen iedere wedstrijddag de beschikking heeft over een pitbox.

“Sponsoren, liefhebbers van de motorsport of  belangstellenden die meer over ons te weten willen komen zijn van harte welkom in pitbox 14. Een kijkje nemen in de keuken van de wegracesport is een bezoek zeker waard,” aldus Frank Bobbink.

Tijdens de teampresentatie werd bekend gemaakt dat diezelfde middag de nieuwe website op het wereldwijde web was gegaan onder de naam www.bobbinkracing.com en dat er voor het eerst een uitgebreide, fullcolour presentatiegids is uitgebracht. De gids werd overigens goed ontvangen door de aanwezigen.

Aan het eind van het officiële gedeelte werd de Honda CBR 600RR in de nieuwe kleuren  onder applaus onthuld.
Vervolgens kon de racemotor van dichtbij bewonderd worden en onder het genot van een drankje en hapje konden er individueel vragen worden gesteld aan de teamleden.

Alvorens op 15 april a.s. aan de start te verschijnen voor de eerste race zullen coureur en monteurs afreizen naar het circuit van Aragon om de Honda uitvoerig te testen en kan Jasper Bobbink zijn eerste kilometers op de motor maken na zijn vervelende kwetsuur.