Dubbel podium voor Jorel Boerboom in Assen

373
jorel-boerboom
Jorel Boerboom | Racesport.nl - Jan Timmerman

Het was een prima weekeinde voor wegracer Jorel Boerboom. Uitgerekend op “zijn” Assen behaalde Jorel twee keer het podium.

Nog nooit lukte het Jorel om twee keer in het zelfde raceweekeinde het podium te behalen. In de eerste race op zaterdag finishte hij als tweede. Op zondag in de tweede race kwam hij als derde over de finish. Zowel in de eerste als de tweede race was het een gevecht op het scherpst van de snede. De hele race was sprake van strijd, want de concurrentie is groot in Moto 3-klasse. In beide races raakte Jorel vlak voor de voor de finish de kuip van de naaste concurrenten. Toch trok de 19-jarige inwoner van ’s-Gravenzande beide keren met minimaal verschil aan het langste eind. Dit seizoen behaalde Jorel al vier keer het podium in de Moto 3 klasse van de British Superbike.

Assen is het enige circuit op het Europese vasteland dat door de British Superbikes dit seizoen wordt bezocht. Alle overige elf ronden worden verreden op circuits in Engeland. Natuurlijk voelde Jorel druk om in Assen te presteren. Het publiek, naar schatting zo’n 20.000 bezoekers, zag hoe Jorel zijn uiterste best deed in de vrije trainingen en de kwalificaties. Jorel reed prima tijden en nestelde zich in de kop van het startveld. In de tweede race startte Jorel zelfs vanaf pole-position omdat hij in de eerste race de snelste ronde had gereden. In een veld van zo’n veertig coureurs is starten vanaf P1 al een prestatie van formaat.

Jorel na afloop: “Ja, ik ben heel erg blij dat het zo goed is verlopen. Het hele weekeind had ik al het  juiste gevoel. Ook het team deed prima werk. De afstelling was beter. En dan twee keer podium voor eigen publiek. Zelfs een pole. Veel sponsors en vrienden hebben het gezien. Mijn motor loopt prima, zeker op de rechte stukken ben ik snel. Over twee weken sluiten we het seizoen af in Engeland op Brands Hatch.”

De twee podiumplaatsen waren goed voor een totaal van 36 punten. Met 186 punten staat Jorel nu plaats vijf in het klassement. Het verschil met zijn voorganger is slechts 10 punten. Wellicht ziet Jorel nog kans om in de laatste race op Brands Hatch een plaatsje te klimmen. Als dat lukt zou dat een verbetering zijn van prestatie in het vorige seizoen. Toen eindige hij op de vijfde plaats in het eindklassement.