Rob Hartog is als elfde over de finish gekomen in de World Supersport wedstrijd op Imola, nadat hij lang vocht in een sterke groep voor de vijfde plaats. De coureur van Team Hartog – Against scoorde hiermee voor de derde keer dit seizoen WK-punten en blijft ongeslagen in de FIM Europe Supersport Cup.

Rob Hartog mocht na zijn prachtige Superpole kwalificatie vanaf een vijfde startplaats op de tweede startrij vertrekken in de World Supersport wedstrijd op Imola. Hartog had een hele goede start en dook als vierde de eerste bochtencombinatie in. In de eerste ronde verloor de coureur van Team Hartog – Against Cancer een paar posities. Door een aantal crashes in de openingsfase voerde Hartog na vijf ronden een grote groep aan die vocht voor de vijfde positie.

Hartog reed in de eerste helft van de race grotendeels in zesde positie. In het tweede deel van de race kon de 26-jarige coureur zijn tempo niet vasthouden en verloor wat posities. Hartog ging als elfde de laatste ronde in, met twee rijders kort achter zich. De coureur uit Abbekerk wist zijn concurrenten voor te blijven en als elfde te finishen. Hartog scoorde vijf WK-punten en werd voor de derde keer op rij de winnaar in de FIM Europe Supersport Cup.

Hartog staat nu op een gedeelde twaalfde plaats in de WK-tussenstand en heeft vijftien punten voorsprong op de nummer twee in het FIM Europe Supersport Cup klassement. Over twee weken is de volgende race op Donington Park.

Rob Hartog: ‘Ik probeerde een goede start te maken en dat lukte want ik ging als vierde de eerste bocht in. Ik wist dat koplopers sneller zouden zijn, dus ik probeerde vervolgens in mijn eigen ritme te komen. Tot aan het midden van de race ging het goed en vocht ik voor de vijfde plaats. In de slotfase kon ik helaas mijn tempo niet vasthouden en zakte naar plaats elf. Overall mogen we tevreden zijn over het weekend. We hebben laten zien dat de snelheid erin zit, als vijfde mogen starten en we hebben goede zaken gedaan in het EK kampioenschap!’

 

Handige links Pata Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag