Ingesloten Livio Loi met lege handen op Silverstone

143
loi
Livio Loi | foto© Racesport.nl - Rene Vos

Pas halverwege de Moto3-race van de Britse Grand Prix kon Livio Loi het gas echt goed opendraaien. Nadat hij ingesloten raakte bij de start kon de Belg van RW Racing GP er niet doorheen komen. Toen dat eindelijk wel lukte, was het gat al te groot. Loi eindigde de race op een teleurstellende 21ste plaats.

De GP van Groot-Brittannië was stapelgek op alle mogelijke manieren. Rijders die van achteraan op de grid waren gestart, deden mee om de overwinning en mengden zich soms gevaarlijk in de strijd. Jammer genoeg lukte het Livio Loi niet om zo ver mee naar voren te gaan doordat hij ingesloten raakte bij de start. Loi verloor daardoor zelfs plaatsen en had zijn handen vol aan het gevecht om de 29ste plaats.

Het duurde tot de achtste (van zeventien) rondes om eindelijk vooraan in de groep te komen. Vanaf die plaats kon Loi in een ronde tijd een gat van 2,5 seconde dichtrijden.

Opstomen naar de 23ste plaats kostte op dat moment weinig moeite, maar het verschil van meer dan 15 seconden naar de volgende groep was veel te groot om nog goed te kunnen maken. Loi kon wel wegrijden bij de groep, maar kwam daardoor alleen te rijden zodat het gat naar de volgende groep ook niet kleiner werd. Door twee crashes in de kopgroep promoveerde Loi uiteindelijk nog naar de 21ste plaats, maar die levert niets op.

Livio Loi, RW Racing GP, eenentwintigste:

“Dit was een race om snel te vergeten. Het pakte gewoon heel slecht uit. Ik werd opgesloten bij de start en werd vervolgens opgehouden zodat ik er niet doorheen kwam, terwijl ik wel de snelheid had. Toen ik er eenmaal doorheen was, kon ik vrij eenvoudig het gat dichtrijden, maar veel te laat natuurlijk. Het is extra zuur om te zien dat jongens als Manzi en Di Giannantonio vooraan meedoen terwijl die achter mij op de grid stonden.”