Inhaalrace levert Glenn van Straalen een negende plaats op in Imola

56
glenn-van-straalen
Glenn van Straalen (15) - Imola

Glenn van Straalen is na een goede inhaalwedstrijd als negende geëindigd in de World Supersport 300 race op Imola, nadat hij in de eerste ronde als drieëntwintigste doorkwam. Met deze zeven punten staat de KTM Fortron Racing Team rijder nu op een gedeelde derde plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Glenn van Straalen reed afgelopen weekend zijn derde race van het seizoen in Imola. Het Italiaanse circuit staat bekend als een uitdagende en lastige baan. Het was tevens een nieuw circuit voor de 17-jarige coureur uit Hoogkarspel. Het was een moeilijke eerste trainingsdag voor Glenn, met een zesentwintigste tijd na twee vrije trainingen. Glenn wist in de Superpole 1 kwalificatie een flinke stap voorwaarts te maken en bijna drie seconden van zijn tijd van vrijdag af te halen. De snelste twee rijders in Superpole 1 voegden zich bij de snelste tien rijders uit de vrije trainingen in Superpole 2. Glenn kwam hier net 0.038 seconde voor tekort, maar hij was zeker gezien de vrijdag tevreden met zijn veertiende startpositie.

Vanwege een penalty van een andere rijder mocht Glenn als dertiende beginnen aan de race. In het gedrang bij de start verloor van Glenn veel posities en kwam hij als drieëntwintigste door na de eerste ronde. Al snel begon Glenn rijders in te halen en daarnaast won hij ook posities omdat er veel crashes voor hem plaatsvonden. Halverwege de race reed Glenn al in de punten en hij ging als elfde de laatste ronde in. Met een goede slotronde wist Glenn nog twee plaatsen te winnen en finishte hij in negende positie. Glenn staat met zijn drie top-tien finishes op een gedeelde derde plaats positie in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Glenn: ‘Ik had geen goede eerste ronde en verloor veel plaatsen. Vervolgens kon ik mijn ritme komen en gingen de rondetijden omlaag. Het was niet makkelijk om snel naar voren te komen, maar ik wist wel gedurende de race plaatsen te winnen. Er waren veel valpartijen, dus ik mag denk ik van geluk spreken dat we negende zijn geworden. Met deze zeven punten en de gedeelde derde plaats in de tussenstand mogen we niet klagen, maar het is wel jammer dat we de aansluiting met de kopgroep misten in de race.’

De volgende race voor de World Supersport 300 is op zondag 27 mei op Donington Park in Groot Brittannië.