Johnny Kock opnieuw kampioen

180

Een aantal weken geleden werd Schleiz aangedaan, een semipermanent circuit nabij Gera in voormalig Oost-Duitsland. Een uitdaging is het geweest voor Racing Team Kock waar Marcel een 6e plek behaalde, Johnny zijn kampioenschap veilig stelde en Harold zijn 2e plek in de competitie vrij moest geven vanwege een crash en in het ziekenhuis belandde. Vorig weekend werd de Dutch Ducati Challenge afgesloten op het Tsjechische circuit Most. Johnny is kampioen!

Schleiz
In 1923 al werden hier race wedstrijden gehouden en is daarmee een van de oudste circuits van Europa en ongeveer gelijktijdig opgekomen met Spa-Francorchamps. Inmiddels is het circuit 3x aangepast en verkleind en worden een paar maal per jaar de straten afgezet met hekken en is het centrum nagenoeg afgesloten. Moeilijk om er te komen en de paddock zijn straten die grenzen aan de tuintjes van bewoners in het buiten gebied. Heel extreem en tegelijk bijzonder. Maar het is een stratencircuit dat we normaal vermijden. Maar omdat er een aantal veiligheidszones zijn aangebracht en ook het Duitse IDM hier haar wedstrijden verrijdt, heeft de DDC besloten om zich bij organisator ART Motor en Bike Promotion aan te sluiten.

Kwalificaties staan gepland op de vrijdag en daar gaat het na enkele ronden voor Harold al goed mis. Bij het aansnijden van de Buchhübel komt hij iets te wijd en mogelijk door de verkanting in het asfalt en de hellingshoek, is het voorwiel weg. Direct daarna volgt de grindbak en de terwijl de motor direct af wordt geremd moet Harold de impact van de tank opvangen. Naast gescheurde kniebanden, een serie fractuur van 6 gebroken ribben die ook nog eens zijn long hebben geperforeerd. Na 10 dagen in het ziekenhuis knapt hij op, maar dat duurt nog wel even.

Op zaterdag vind de eerste wedstrijd plaats waar Marcel vertrekt vanaf plaats 7 en Johnny net voor hem. Pole position is voor Ruud van de Berg die in de eerste race net buiten het podium valt maar de 2e wedstrijd weet te winnen. Ronald van Vliet heeft het ook naar zijn zin en staat tweemaal op het podium. Marcel weet in de 1e wedstrijd met een snelste rondetijd van 1.35 als 6e te eindigen en Johnny verremt zich, waardoor hij uiteindelijk genoegen moet nemen met een 8e plaats.

In race 2 kan Johnny zijn kampioenschap reeds veilig stellen  en doet dit ook door als 3e over de meet te komen en een snelste rondetijd van 1.34. Marcel wordt nu 8e en verbetert zijn tijd niet meer.

Alain Östli neemt in de competitie plaats twee van Harold weer over door wel als eerste over de finish te komen, maar wordt door een jump start terug gezet naar een 5e plek en verliest daarmee punten om nog kampioen te kunnen worden. Het scenario was al niet best en zou bijna de volle 50 punten in moeten lopen ofwel Johnny zou beide wedstrijden een DNF moeten hebben en Alain beide keren moeten winnen om het kampioenschap in gevaar te brengen.

Met Harold gaat het intussen gelukkig al weer een stuk beter en heeft tijd nodig om deze impact op zijn lichaam te verwerken.

Most
Opnieuw een nieuw circuit dat wordt aangedaan door de Dutch Ducati Challenge, zij het met slechts een handvol rijders die ditmaal samen rijden met Bike Promotion. Het is de laatste competitiewedstrijd en die wordt verreden op Most in Tsjechië.

Mooi om telkens een nieuwe baan te ontdekken en een enkeling van de Ducati Challenge had toch al ervaring opgedaan. Echter alle rijders van de klassen waarin werd deel genomen hadden hier duidelijk vaker gereden. Maar deze baan met extreem veel bochtenwerk kon een ieder wel bekoren.

Johnny en Marcel hadden beide duidelijk tijd nodig om onder de 2 minuten te komen en daarna kwam het er gelukkig wel uit. Tijden verbeterden en met een 1.44 konden ze in ieder geval voorin de Challenge mee doen en zo een fraaie 3e plaats bemachtigen voor Johnny en Marcel eindigde op de 5e plek i een veel te korte race, die na enkele ronden al werd afgevlagd door een enorme crash van Kees Grinwis.

Na een regenachtige nacht en ochtend werd op zondag de race enkele malen uitgesteld en gestart werd met een regenband voor en een slick achter. Die keuze pakt voor Johnny en Marcel verkeerd uit en moesten oppassen dat de band niet ging smeren. Beide konden de race veilig uitrijden, maar buiten het podium. Het seizoen is hiermee tot een einde gekomen, waarbij Johnny net als vorig jaar kampioen is geworden.

Ondanks de 3e plaats in Most, waren er voldoende punten behaald voor het kampioenschap.

Johnny is dus 1 geworden en Marcel uiteindelijk 6e in de Dutch Ducati Challenge 2017. Door in Schleiz niet van start te kunnen gaan, kon Harold zijn 2e plaats niet verdedigen, maar had nadien nog wel de 3e plaats in handen. Doordat hij in Most ook niet van de partij kon zijn was het Geert Schepens die met Ruud van den Berg streden om de 3e en 4e plaats.

Wij danken alle sponsoren, vrienden en familie die het mogelijk gemaakt hebben om weer een enerverend race seizoen mee te mogen maken. Een bijzondere, omdat de 3 broers van Racing Team Kock, sinds haar bestaan 15 jaar geleden, eenmaal samen het podium mochten delen. Machtig!