Tijdens het IDM weekend van 12-13-14 mei heeft Kevin Mijwaart zijn eerste podiumplaats van 2017 in de wacht weten te slepen.

De drie vrije trainingen op vrijdag benutte hij om de baan verkennen en om een goede afstelling te verkrijgen. Op zaterdag kon hij tijdens de kwalificaties niet verder komen dan een 11e startplaats maar  toch ging hij met goede moed de races van zondag in.

In race 1 pakte Kevin na een mooie wedstrijd de 5e plaats waar zowel hij zelf als de teamleden tevreden mee konden zijn. In de tweede race van de dag duelleerde hij in de kopgroep van vijf coureurs . De twee Duitse en drie Nederlandse renners maakte er een spannende race van. Kevin kwam een aantal keer aan de leiding maar bij het ingaan van de laatste bocht liet hij zich verschalken en moest wijd gaan. Hij raakte de Duitse coureur maar ze konden beide overeind blijven. Een mooie race met een heel goede uitslag, dit betekende voor de Nederlandse cup een P3.

In de tussenstand staat Kevin op een voorlopige 4e plaats hetgeen een goede uitgangspositie is voor de komende wedstrijden die verreden worden op het Belgische circuit van Mettet.

Raceteam Kevin Mijwaart bedankt , Yamaha Motor Nederland, Van de Kuinder Motoren en alle andere sponsors. Dankzij hun steun kunnen wij deze mooie sport beoefenen.

Mocht u het leuk vinden om Race Team Kevin Mijwaart te steunen? U kunt dan mailen naar [email protected]

 

Handige links IDM kampioenschap Nürburgring:

Tijdschema en volledige uitslagen
Livestream
Fotoverslag