Podium voor Van der Sluis en positief weekend voor Kok tijdens derde ronde OW Cup

142
patricia-kok
Patricia Kok | foto© Jan Timmerman - JTS fotografie

Een hele goede racedag voor Start Racing tijdens de derde ronde van de OW Cup. Danny van der Sluis pakte zijn derde podiumplaats in de ONK SuperCup 1000 en Patricia Kok wist een zeer positief weekend te bekronen met een vijfde plaats in de NK ProCup 600.

Danny van der Sluis wist in de eerste twee races van het seizoen een podium te scoren en dat was uiteraard ook het doel voor de derde race van 2018. Danny wist in de eerste kwalificatie een vijfde tijd te klokken. In de tweede kwalificatie was de rijder uit Staphorst flink sneller, maar zakte één plaats in de gecombineerde uitslag. Danny mocht met zijn Ten Kate Honda van Start Racing vanaf de tweede startrij vertrekken. Met twee gastrijders die buiten mededinging meereden voor hem op de grid, had Danny weer alle kansen om te vechten voor een podium.

De kwalificaties van Patricia Kok brachten een glimlach op haar gezicht. Na een goed ritme opgebouwd te hebben op vrijdag, wist Patricia in beide kwalificatiesessies een 1’49 op de klokken te brengen. Patricia kwalificeerde zich keurig als vijfde voor de ProCup 600 wedstrijd. Tijdens de racedag werd er tevens door de organisatie bekendgemaakt dat de NK-klassen van de OW Cup verder gaan als ONK. Dit betekent dat Danny voortaan rijdt in de ONK SuperCup 1000 en Patricia in de ONK ProCup 600.

Danny van der Sluis | foto© Jan Timmerman – JTS fotografie

Danny kwam was vijfde bij de eerste doorkomst en kreeg het vervolgens aan de stok met Renzo van Emmerik. Het duo wist Cliff Kloots te passeren en vochten vervolgens samen voor de tweede positie in de wedstrijd, aangezien er twee rijders buiten mededinging voor hen reden. In de laatste ronde reed Danny in tweede positie, maar Renzo kwam terug in de laatste ronde. Bij het uitkomen van de laatste GT-bocht wist Danny zijn positie terug te pakken. In de hectiek raakte Renzo nog de motor van Danny, waarbij hij crashte. Danny finishte als tweede en pakte daarmee zijn derde podiumplaats van het seizoen. Danny staat op een tweede plaats in het kampioenschap.

Patricia verloor bij de start van haar ONK ProCup 600 wedstrijd een aantal plaatsen en ze reed in de openingsfase in achtste positie. Als snel wist Patricia haar tempo op te schroeven en een paar plaatsen te winnen. Patricia reed in de race lang in de zesde positie en werd uiteindelijk vijfde omdat een rijder voor haar een valse start had gemaakt. Na twee keer door technische problemen niet aan de finish te zijn gekomen, kon Patricia deze opsteker met een mooie top-vijf uitslag goed gebruiken.

Opvallend waren ook de prestaties van diverse oud coureurs van Start Racing, die met een gastoptreden aan de start stonden in de OW Cup. Zo werden Ricardo Brink en Pepijn Bijsterbosch buiten mededinging eerste en tweede in de ONK SuperCup 1000 en werd Jaimie van Sikkelerus de winnaar in de ONK SuperCup 600 wedstrijd. Brink en Bijsterbosch zijn vaste rijders in de IDM Superbike, terwijl Van Sikkelerus momenteel uitkomt in de World Supersport.

De volgende race voor Start Racing is op vrijdag 15 en zaterdag 16 juni op het TT Circuit Assen.