Kort nadat bekend was gemaakt dat Wayne Tessels komend seizoen uitkomt in de European Supersport klasse, is het team gaan testen in Almería. Na een goede start op de eerste dag werd de progressie doorgetrokken en kon het team het Zuid Spaanse circuit met een glimlach verlaten.

Na enkele weken hard werken om de motor klaar te maken, was het dan zover; de eerste Supersport test. De eerste dag stond vooral in het teken van de motor leren kennen, de juiste zitpositie zoeken en wennen aan het andere motorkarakter. Na een aantal sessies wist Wayne een goed tempo te rijden en de motor beter te begrijpen.

Tijdens de tweede testdag werd er gewerkt aan de afstelling en het verbeteren van de rijstijl van Wayne. Na enkele jaren op een 1000cc gereden te hebben was het van belang dit aan te passen om goede tijden te kunnen rijden. Halverwege de dag wist Wayne zijn tijd van de eerste dag al ruim te verbeteren. Het team heeft zich verder vooral gefocust om de Kawasaki ZX-6R naar Wayne’s hand te zetten om zo verder te kunnen verbeteren.

Door flinke regenval op de derde testdag, duurde het enige tijd voordat er die dag actie op de baan was. Rond lunchtijd werden de eerste meters gemaakt. Onder mindere omstandigheden werd de beste tijd verder aangescherpt voordat de dag vroegtijdig gestopt werd door meer regen. De eerste test is hiermee erg positief geweest met een goede leercurve.

Wayne Tessels: ”Ten eerste ben ik ontzettend trots op mijn team, er is door iedereen ontzettend hard gewerkt de afgelopen weken om deze eerste test mogelijk te maken. Het was natuurlijk afwachten hoe snel ik me thuis zou voelen op de ZX-6R. Op de eerste dag zijn we direct goed gestart. Wat vooral belangrijk is, is dat we de progressie door hebben kunnen trekken waarbij we tijdens de laatste dag onder mindere omstandigheden toch de snelste tijd konden rijden. Het was uiteraard een overwogen keuze om komend seizoen uit te komen in de Supersport klasse, maar zo’n goede eerste test geeft dan toch de bevestiging. We zijn momenteel druk bezig met de verdere voorbereidingen voor komend seizoen en zullen binnenkort de volgende test gaan doen om optimaal voorbereid te zijn.”

Lees ook:  Word Racesport.nl supporter en maak kans op fantastische prijzen